Måndagens Topptips består enbart av fighter från vårt avlånga land. Kupongen inleds av Superettan och Damallsvenskan innan ett Skånederby stundar i Lindängen där Olympic drabbar samman med Ängelholm. Ettan Norra och Division 2-fotboll tar oss i mål!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Utsikten – Skövde | Speltips: 1

Skövde rivstartade Superettan med besked då Tobias Linderoths manskap tillhörde den absoluta toppstriden. Blott en seger på de fyra senaste har dock gjort att nykomlingarna tappat mark och det är inte alls otänkbart att gästerna faller ytterligare placeringar efter måndagen. Utsikten trivs utmärkt på egen mark där Bosko Orovic adepter kan slå vilket lag som helst. Karl Bohm är en lirare vars spetsegenskaper ska kunna ställa till med oreda i Skövdes bakre led. Lyckas Kiken hålla Jack Cooper Love i schack är mycket vunnet. Den sunt streckade ettan kan gott lämnas på egna ben på Ruddalens IP.

Match 2: Rosengård – Piteå | Speltips: 1X

Från Allsvenskan till Damallsvenskan där Rosengård blir ohyggligt stora favoriter hemma mot Piteå. Värdinnorna från Malmö kommer visserligen från en moralhöjande titel i Svenska cupen, men då finalen mot Häcken gick till förlängning lär det finnas slitna ben hos Mia Persson och company denna afton. Då ska ettan knappast dansa upp över 90 procent. Piteå kan mycket i sina bästa stunder och gästerna spelade faktiskt 1-1 mot just Häcken i den senaste omgången. Större under har skett än att de löser en poäng på Malmö IP. Krysset sällskapar den hårt streckade ettan.

Match 3: Umeå – Kristianstad | Speltips: X2

Kristianstad kommer från en fin period med tio poäng på de fyra senaste. 1-1 mot Rosengård var kanske det mest imponerande resultatet under denna period där skåningarna visade att de kan stå upp mot även de allra bästa på denna nivå. Kommer Kristianstad upp i samma nivå uppe i Sveriges norra delar är mycket vunnet. Umeå har fyra raka förluster i ryggsäcken och den anrika värdföreningen ser av mycket att döma ut att få slåss för nytt kontrakt. Ligger norrländskorna rätt i sina positioner kan de ta en pinne, men mer än så är att gapa efter för mycket. X2 räcker för grön bock.

Match 4: Olympic – Ängelholm | Speltips: 1

Skånederby från Lindängen där succélaget Olympic tar emot Ängelholm. De sistnämnda inledde sin vistelse i Ettan Södra med en handfull trepoängare och gav Roar Hansen drömmar om toppstrid. Tränaren har dock fått tänka om efter bara en viktoria på de tre senaste. Spelmässigt är Ängelholm ett mittenlag och denna måndag får de finna sig i att slå ur underläge. Olympic har visat att de är i toppen för att stanna och här ska värdarna ses med god chans till triumf. Bohman vräker in mål på topp och bakom honom är Hümmet en spelfördelare av högsta snitt. Det räcker mer än väl för att städa av Ängelholm. Spikad etta till fin procent.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Örebro Syrianska – Gefle | Speltips: 1X2

Vidare till Ettan Norra där ett på förhand svårsiat möte ska synas i skostaden. Örebro Syrianska är smått omöjliga att lita på — något resultatraden 3-3-3 vittnar om — men värdarnas högstanivå ska inte underskattas. Cissoko är en målskytt av rang och han kan på egen hand såra Gefle. Norrlänningarna är bara en poäng bakom Sandviken på förstaplatsen, men blott en pinne på de två senaste gör formen hos gästerna ifrågasättningsbar. När tvåan trots det blir hårt ansatt är det inte fel att blicka mot garderingar i Närke. Plocka med alla tecken och håll en tumme för ettan.

Match 6: Täby FK – Vasalund | Speltips: 1X2

Stockholmsderby från Tibblevallen där vi skruvar på oss när Vasalund värderas som enorma favoriter av svenska folket. Gästerna är för all del ett topplag som ska kunna kriga om medaljer till säsongen går i mål, men över 65 procent är för mycket på tvåan. Ettan Norra är trots allt en jämn serie och här står Täby inför en högst inspirerande uppgift. De hemmahörande bröt en negativ trend när de spelade 2-2 mot Umeå och med nyfunnet självförtroende ska TFK kunna bjuda upp till dans även här. När strecken blir extremt högervridna är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

Match 7: Enskede – Arameisk-Syrianska | Speltips: 1X

Det är otroligt jämnt i toppen av Division 2 Södra Svealand. Mellan tabellettan Smedby och åttan Karlberg skiljer bara fem poäng och däremellan befinner sig Enskede. Även om det svänger hejvilt om värdföreningen ska de kunna göra anspråk på en kvalplats uppåt i seriesystemet, men det gäller att hålla i hatten när ettan sticker iväg. Arameisk-Syrianska har inte rosat marknaden så här långt, men höga på ångorna från triumfen mot Huddinge (3-2) ska gästerna inte skojas bort hur som helst i Söderort. Åtminstone krysset är ett vettigt komplement åt den hårt ansatta ettan. 1X liras.

Match 8: Nosaby – Eslöv | Speltips: 1X2

Kupongen går i mål med ett Skånederby från Kristianstad där Nosaby ska mäta svärd med Eslöv. De sistnämnda var extremt nederlagstippade inför säsongen, men hittills har Kim Johansson fått sina adepter att dra åt samma och lira fin fotboll. Nosaby är i sin tur ett kompetent herrskap i grund och botten, men inledningen har så här långt inte varit mycket att skriva hem om. I kraft av hemmaplan är 1X en sund utgång, men på större system är det inte dumt att välkomna tvåan in i leken. Eslöv är trots allt inga duvungar och här står viktiga poäng på spel. Om råd alla tecken.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Olympic

Olympic har visat att de inte är någon ordinär nykomling. Värdarna är i toppen för att stanna och mot ett smått överpresterande Ängelholm är ettan en vettig spik.

CHANSNINGEN: Täby FK

Vasalund tillhör favoriterna i Ettan Norra men här blir gästerna grovt övervärderade. Täby kan mycket i sina bästa stunder och vänstersidan får inte missas.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se