Gott om lag som vanligtvis inte brukar husera på topptipskupongen när det uteslutande bjuds på fotboll från National League, som är rankad som den femte högsta divisionen i det engelska ligasystemet. Definitivt en tuff nöt att knäcka, men det betyder också att utdelningen potentiellt kan bli stor för de som lyckas med uppgiften. Här krävs både noggrannhet och känsla i jakten på åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Dagenham – Barnet | Speltips: X2

Ett London-derby får inleda kupongen när “The Daggers” står som värdar och tar emot “The Bees” som gästar Victoria Road denna afton. Bägge kombattanter inledde ligaspelet med varsin klar förlust. 1-5 på resultatraden för gästerna och 0-2 i baken för “Dag & Red”. Lagen har mött varandra flitigt genom åren och faktum är att bandet får backas hela vägen till 2012 för att hitta det tillfälle där Edgar Davids gamla klubb Barnet FC förlorade mot kvällens hemmalag. Sett till kapaciteten hos de båda lagen är det inte mycket som tyder på att den trenden bryts den här gången heller. Strecken inleds från höger och X2 skall vara ett lås.

Match 2: Chesterfield – Hartlepool | Speltips: 2

Värdarna Chesterfield äntrar här ligaspelet i detta möte med Hartlepool, som hunnit med att vinna sin premiär med 2-1. Hemmalaget, som går under smeknamnet “The Spireites” kommer från en kämpig säsong med blott elva vinster på 38 spelade matcher och slutade långt ner på den undre halvan av tabellen, medan gästerna lyckades lösa en respektabel niondeplacering. “The Pools” tränare Dave Challinor har uttryckt att han inte är helt nöjd med spelschemat denna säsong då hans lag matchades så sent som för fyra dagar sedan, medan Chesterfield har fått vila sig i form ända sedan septemberlöningen. Tveksamt dock om detta ska spela någon roll här – snarare gynnas nog gästerna av matchtempo i kroppen och premiärnerverna avklarade. Här lämnas tvåan helt ensam. Spik!

Match 3: Solihull Moors – Wrexham | Speltips: 1X

De “Röda drakarna” från Wales reser denna afton till Solihull i centrala England för denna batalj på Damson Park. Charlton-bördige Luke Young stod för det matchvinnande målet när gästerna vann i ligapremiären med 2-1. “The Moors” hade däremot en tuffare öppning på den nya säsongen när de gick bet borta mot Woking efter tappad 1-0-ledning. För stora växlar ska däremot inte dras redan efter den första omgången. Här är värdarna klara favoriter och Wrexham har historiskt sett haft det tufft i Solihull, då de gått på pumpen under sina två senaste besök här. Inled från vänster och låt ettan få sällskap av krysset.

Match 4: Aldershot – Sutton United | Speltips: 1X2

Helt jämnt möte att vänta där det högst troligt bjuds på mål åt båda hållen. Sutton kommer senast från en klar 3-0-vinst där anfallaren och nyförvärvet Kealy Callum blev inbytt och satte spiken i kistan med matchens sista mål, blott en minut efter att han gjort entré på planen. Det torde bli fler minuter för 22-åringen i den här drabbningen. “The Shots” fick kapitulera borta mot tidigare nämnda Hartlepool i sin premiär och siktar på snabb revansch här. Krysset ligger närmast till hands, men varken ettan eller tvåan vågar lämnas utanför. Helgardera ögonaböj.

Match 5: Bromley – Dover Athletic | Speltips: 1

Inte mycket vila har hunnits med för gästerna, som så sent som för tre dagar sedan uddamålssegrade Dover mot “Svennis” gamla klubb Notts County. Här står “Korparna” för värdskapet på fina Hayes Lane i London, och Dover får nog förlita sig på att återhämtningen har varit lyckosam. Båda lagen kommer från två mittenplaceringar från föregående säsong (tolfte- respektive 13:e-plats). Inför den här säsongen finns det högre ambitioner än så att finna i bägge omklädningsrummen. Senast “The Whites” var på besök här blev det en klar förlust med 0-3. Tipset är att kvällens resultat blir av liknande kategori. Hemmalaget är starka i sin hemmaborg och ettan lämnas således helt ensam.

Match 6: Eastleigh – Torquay | Speltips: 1

Klara favoriter i Eastleigh när “The Spitfires” agerar värdar. De gulblåklädda gästerna Torquay är ett lag för den undre halvan av National League och kommer att få förlita sig på att hårt slit och en hel del flyt ska räcka för poäng här. Värdarna kommer knappast att ta några fångar, och de fem målen som producerades på bortaplan i ligapremiären lär nog följas upp med några till denna afton. Här krånglas det inte i onödan när vi tar fram hammaren och spikar till vänster!

Match 7: Stockport – Halifax | Speltips: 1X

Mållöst senast lagen möttes i januari i år och en tillknäppt tillställning är att vänta även den här gången. Den gamle räven Luke Summerfield, som värvades från Wrexham inför säsongen, fick näta för Halifax i tävlingspremiären, när de blåklädda vann bekvämt hemma mot Dagenham. Här på Edgeley Park får gästerna finna sig i rollen som underdogs när skickliga Stockport står på andra sidan. “The Hatters” förlorade i sin premiärmatch, men har goda chanser till att revanschera sig redan här. Två förväntade topplag i ligan som mäter sina krafter mot varandra, och som tidigare nämndes så kommer det sannolikt inte att bli någon målexplosion att vänta. Krysset inleder, ettan kompletterar.

Match 8: Weymouth – Woking | Speltips: 1X2

Dubbla “W” när kvällens sista kamp bevittnas i de sydligare delarna av England. Weymouth har aldrig lyckats vinna mot Woking i varken vänskaps- eller tävlingsmatcher. Värdarna är nya i ligan för i år och lyckades få med sig en poäng efter ett mållöst möte i premiären. Förväntningarna är stora i hamnstaden där det bland annat lånats in från Premier League-klubben Southampton inför säsongen. Här kommer “The Cards” på besök och de har inga planer på att återvända hem med något annat än tre färska poäng i bagaget. Entusiasmen som råder hos hemmalaget ställs mot erfarenheten hos gästande tabelltian från föregående säsong. Här är känslan att resultatet kan svänga åt både höger och vänster och helgarderingen känns därför lämpligast.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Eastleigh

Det brukar vara kattens lek med råttan när “The Spitfires” möter gästande Torquay. Stor klasskillnad råder och spiken känns trygg.

CHANSNINGEN: Weymouth

Här går sannolikt svenska folket bort sig på historisk inbördes statistik, som nu får anses vara förlegad. Värdarna från kuststaden Weymouth kommer att kliva in i detta möte utan någon större respekt för motståndarna, och har goda chanser att inkassera tre pinnar.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se