Vi kan se fram emot en ovanligt häftig fredag på fotbollsfronten. Tre av världens allra hetaste ligor står på programmet, en karamell hämtas från Genua där Juventus gästar. Riktigt skeva streck finns att åtnjuta både i pastanästet och på brittisk mark. Vi ska sätta åtta raka rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Genoa – Juventus | Speltips: X2

Genoa befinner sig mitt i bottenstriden när Serie A kliver in i sina sista skälvande omgångar. Värdklubben i rödblått ställ har varit relativt starka när det gäller att plocka poäng men inte när det gäller att hissa segerflagg. Tre segrar ackompanjeras av 16(!) oavgjorda resultat. Juventus har säkrat en plats i Champions League men kan inte nå högs upp i tabellen. Juve har god form men kan inte tas för givna vinnare under rådande omständigheter. Krysset är högvilt!

Match 2: Levante – Real Sociedad | Speltips: 1X2

Levante lirade lika på ett senast i derbyt mot Valencia. Grodorna är alltjämt jumbo i La Liga och behöver ta ikapp sex poäng på fyra omgångar om det inte ska bli degradering till Segunda División. Hemmalaget är alltid att respektera på eget gräs då man plockat poäng i lejonparten av dessa arrangemang. Real Sociedad återfinns på sjätteplatsen sedan de blåvita baskerna gjort en klart starkare höstsäsong än vår. Tre raka poängtapp är ett faktum för Alexander Isak och hans polare. Favorittvåan bör ha full uppbackning.

Match 3: Lille – Monaco | Speltips: 2

Lille aspirerar på dumstruten med motiveringen “världens genom tiderna sämsta mästarlag”. Det är svårt att begripa hur detta Les Dogues kunde vinna Ligue 1 förra våren. Säsongen har varit en enda lång ökenvandring från Burak och company som mycket väl kan landa på den nedre halvan, nu är dessutom Burak himself avstängd. Monaco är betydligt vassare för dagen och även högre upp i tabellen. Monegaskerna har staplat treor på varandra och ska ses som tydliga favoriter här. Med sunda streck är tvåan en suverän spik!

Match 4: Bochum – Arminia Bielefeld | Speltips: 1X

Bielefeld kommer med största sannolikhet att spendera nästa säsong i Zweite Bundesliga. Nästjumbon behöver gå rent under de sista omgångarna samtidigt som man har maxflax med övriga resultat. 3-3-10 på resande fot är en rad som gör att Arminia får räkna med att Bochum slår in spiken i kistan. Den blåvita värdföreningen är ett dussintal pinnar rikare än gästerna. Bochum kommer närmast från en suverän insats där Dortmund slogs tillbaka på gulsvart gräs. 1X.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Charleroi – Genk | Speltips: 2

Royal Charleroi har inlett Pro Leagues Europa Round med dubbla nederlag. Mot Mechelen var Rojalisterna åtminstone med i matchen men senast mot Gent hade inte de svartklädda en suck. Därmed är det synnerligen svårt att se Charleroi hävda sig mot Genk som vunnit båda sina bataljer mot samma opponenter. Den blåklädda fronten har varit riktigt giftig med fem insmackade strutar under kvalspelet. Vinterns möte gick i samma anda då Genk 4-2-segrade mot Rojalisterna. Vi spikar gästerna upp till 50 procent!

Match 6: Sunderland – Sheffield Wednesday | Speltips: 1X2

Upp till 50 procent kan inte Sunderland spikas men det är just vad många gjort. Just nu står ettan exakt på 50 och då undrar man hur det är ställt på respektive hjärnkontor. 5-0 vann Sunderland med när Sheffield Wednesday senast besökte Stadium of Light, visst, men det var förra året. Ugglorna från stålstaden vann tre raka mot Sunderland innan dess och ska hållas som likvärdiga denna afton. Gästerna har snäppet vassare form med fyra segrar på sina senaste fem kamper. I den första av två semifinaler av playoff är det alltid risk för försiktighet och delad pott. Krysset först men vi spänner bågen på stört.

Match 7: Perugia – Monza | Speltips: X2

Åter till Italien och denna gång för spel i Serie B. Inför sista omgången har Monza en topp 2-placering att försvara i getingboet så det finns ingen rast och ro hos gästerna. Männen från motormeckat riskerar att överstreckas och kan inte anses pålitliga i detta habitat med en mittenplacering i bortatabellen. Perugia har inte varit tillräckligt distinkta men är å andra sidan svårslagna i egenskap av ligans mest kryssbenägna kompani. Det vändande mötet slutade, just det, oavgjort. X2 är en vettig väg att vandra.

Match 8: Como – Cremonese | Speltips: 1X2

Cremonese ingår i det så kallade getingboet i toppen av Serie B och formen talar för att gästerna bommar en toppnotering. Av de senaste fyra kamperna har Cremonese torskat vid tre tillfällen. Att möta Como är en förhållandevis lämplig uppgift i det här läget men till rådande procent är det en dödssynt att räkna bort hemmalaget. Den vitklädda värdföreningen smällde in fyra bollar borta mot Reggina senast och erbjuder nu äkta kupongrensning. Alla tecken!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Monaco

3-0 i brakan mot Troyes var bara ett i raden av svaga resultat från Lille som inte har någonting kvar av fjolårets guldkant. Burak och Renato är avstängda när Monaco bjuds på en enkel trea.

CHANSNINGEN: Como

Cremonese verkar inte klara av att stå pall för trycket när säsongen ska slutas samman. Tre förluster på de fyra senaste är solklara incitament för att jaga kupongrensning på sista raden!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se