Gratis Travtips

Trav2018-03-06T09:10:51+00:00

Vi på Speltips.se skriver gratis travtips varje vecka med egna travexperter som följer travsporten varje dag. Gå gärna med i vår Travgrupp på Facebook och snacka med andra likasinnade om kommande lopp, speltips, strategier och mycket mer. Här hittar du främst tips till V75 men förvänta dig mer travtips inom kort.

Speltips för Trav

Speltips.se har valt att fokusera på V75 och erbjuder därför V75 tips varje lördag. Vi arbetar hårt med att kunna erbjuda travtips inom flera andra lopp. Så länge har vi en utvecklad gemenskap i vår travgrupp på Facebook, där alla får ställa frågor och lägga ut sina idéer och tankar. I denna gruppen kan alla som delar intresset för trav diskutera med andra och dela med sig. Gå med i vår grupp här för dagligt travsnack.

Vanligaste att spela på

Det finns många olika sätt och kombinationer att spela på inom travsporten. Den vanligaste spelformen är dock att vinnare av loppet samt vilken plats de tävlande hästarna hamnar på. Dessutom är det vanligt förekommande med så kallade H2H (Head to head), vilket innebär att man spelar på vilken av två specifikt utvalda hästar man tror placerar sig bäst i loppet.

Historien om trav

Olika former av trav som sport går att finna långt tillbaka i tiden. Redan under de antika olympiska spelen tävlade man med hästar i olika travformer med sadel och vagn. Romarna kom sedan att utveckla sporten ännu mer och den moderna varianten finner vi med början under 1800-talet i Frankrike och USA.

Trav som sport idag

Trav är som störst i Frankrike, USA och Sverige. I Sverige är de största och mest kända travbanorna Solvalla och Åbytravet där många tävlingar går av stapeln. Den mest prestigefyllda travtävlingen är emellertid franska Prix d’Amérique. Trav är erkänt populär som bettingsport och i Sverige är ATG den största aktören på marknaden.