Väsbys tid i HockeyAllsvenskan blev kortvarig. Laget åkte under gårdagskvällen ur serien efter en dramatisk rysare mot Kristianstad.

Väsbys kvalserie mot Kristianstad har innehållit stor dramatik och rejält spännande matcher. Det krävdes återigen en förlängning för att skilja lagen åt och den här gången var det Kristianstad som drog det längsta strået. Det krävdes en femte avgörande match mellan Kristianstad och Väsby för att ta fram en segrare i den här dramatiska matchserien. Väsby får lämna Hockeyallsvenskan efter att Kristianstads Rikard Olsén avgjort matchen i den femte perioden. Väsbys sejour i Hockeyallsvenskan blev kortvarig. För Kristianstad var det annorlunda och glädjen gick att ta på efter avgörandet.

Det var dags. Enorm jävla glädje. Jag ser knappt att den går in. Bara att alla jublar. Det är brutal glädje nu, säger Kristianstads hjälte Rikard Olsén.

Stor sorg i Väsby

Väsby får sikta in sig på spel i Hockeyettan nästa år. Det blev bara en ettårig sejour i Hockeyallsvenskan för laget som efter fem högdramatiska playoff-matcher mot Kristianstad nu är utslagna. Det var såklart ledsna miner på de utslagna spelarna efter slutsignal. Väsby slutade nästjumbo i Hockeyallsvenskan den här säsongen, åtta poäng före just Kristianstad, ändå är det i slutändan jumbon som klarar sig kvar här. Väsbys tränare Mats Lusth var tillsammans med sina spelare mycket besvikna efter avgörandet.

Det blir tomt. Plötslig död. Det är ungefär så man känner sig, plötsligt död, säger Mats Lusth i C More.