Förra veckan beslutades det att publiktaket skulle höjas från 50 till 300 personer på kultur- och idrottsevenemang. Men nu ser det istället ut som att gränsen på 50 personer kommer stå kvar efter att Folkhälsomyndigheten meddelade på sin presskonferens idag att restriktionerna skärps ytterligare i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.

Tanken var att upp till 300 personer skulle släppas in på majoriteten av de allsvenska arenorna, men även på andra kultur- och idrottsevenemang, från och med den första november. Nu har det däremot blivit ännu en vändning i frågan efter en ökad smittspridning i flera regioner runt om i landet. Tidigare hade Region Skåne gått ut med att gränsen på 50 personer skulle kvarstå och efter Folkhälsomyndighetens presskonferens idag meddelades det att regionerna Stockholm, Västra Götaland och Östergötland att de kommer följa samma linje. Även Uppsala ser ut att behålla publiktaket på 50 personer.

Flera allsvenska klubbar hade börjat tänka ut strategier för att få in 300 personer på läktarna. Lag som Djurgården, Elfsborg, IFK Göteborg med flera kommunicerade ut att de hade tänkt att lotta ut matchbiljetter till årskortsinnehavare och sponsorer. Nu ser det som att den idén kommer att slopas hos de flesta klubbarna. Lagen som kommer påverkas av de skärpta restriktionerna är Malmö FF, Helsingborg, IFK Göteborg, Häcken, Elfsborg, IFK Norrköping, AIK, Djurgården, Hammarby och Sirius.