Under söndagen är det dags för årets första Stockholsmderby mellan AIK och Djurgården. Här har vi kritat ner allt ni behöver veta inför eftermiddagens stekheta derby.

 • AIK – Djurgården

 • Friends Arena

 • 15e april 15:00

 • C More, 14:30

 • Ticket.com

 • Allsvenskan

Senaste nytt om AIK

AIK har inlett säsongen bra och har tagit fyra poäng på de två inledande matcherna i Allsvenskan, däribland åkte man hem med ett kryss från Malmö tidigare i veckan. AIK har endast två spelare frånvarande inför dagens match. Jesper Nyholm och Joel Ekstrand saknas på grund av skador. Dessa två herrar är för tillfället långtidsskadade.

Lagets tränare, Rikard Norling, förväntas ställa upp med exakt samma startelva som senast. Det innebär att Nabil Bahoui och den norske storstjärnan Tarik Elyounossi spelar från start.

Senaste nytt om Djurgården

Djurgården har stått för en stark inledningen på säsongen. Efter idel segrar är man klara för final i Svenska Cupen där Malmö FF kommer stå för motståndet. På de två inledande omgångarna i Allsvenskan har man tagit 4 poäng. Man lyckades vinna premiären mot Östersund med 0-1 efter en mycket solid defensiv insats och i andra omgången gick man på en liten nit när förmodade bottenlaget Trelleborg lyckades knipa en pinne på Tele 2 Arena.

För första gången på länge så är Djurgården helt fritt från skador. Viktige mittbacken Jonas Olsson beräknas enligt klubbens hemsida vara redo för spel efter att ha fått utgå i det förra derbyt mot AIK som spelades i Svenska Cupens semifinal.
Alla är tillgängliga nu och det är första gången på väldigt länge som alla är uttagbara. Så vi har kunnat ladda på ett bra sätt inför matchen, säger tränaren Özcan Melkemichel till klubbens hemsida.

Startelvor

 • AIK (3-5-2)
  Linner
  Sundgren – Karlsson – Milosevic
  Lundström – Olsson – Adu – Bahoui- Lindkvist
  Elyounoussi – Goitom

 • Djurgården (4-4-2)
  Isaksson
  Beijmo – Une Larsson – Danielsson  – Augustinsson
  Radetinac – Ulvestad – Karlström – Kozica
  Mrabti – Kadewere

Senaste mötet
Lagen möttes så sent som i mars när semifinalen i svenska cupen stod för dörren. Den gången gick Djurgården segrande ur striden med 0-2. Faktum är att segern var Djurgårdens första i derbysammanhang sedan 2011. Därmed är det ökända “derbyspöket” bortblåst, vilket innebär att de tidigare derbyförlusterna inte längre lär sitta i huvudet på spelarna.

Odds
Om vi tar en titt på de raka oddsen kan vi konstatera att AIK är favoriter att vinna matchen. Oddset på rak hemmaseger ger 2.10 gånger pengarna på Unibet. Oavgjort resulterar i ett odds på 3.10 och Djurgårdsseger ger 4.20 gånger pengarna. Vår rekare Mattias Persson, har plockat ut ett speltips ifrån matchen. Ta del av hans analys & speltips här.

Kampanjer

Tillsammans med MrGreen kan Speltips.se erbjuda ett riktigt superodds inför denna matchen. Alla nya kunder får 10.00 i odds på AIK att vinna matchen, förutsatt att man spelar för 50 kr och använder funktionen “oddsboost” på kupongen. Eller så kan du ta del av Betfairs boostade odds, där du får hela 11.00 i odds på AIK, eller grymma 15.00 i odds på gästande Djurgården.