Publicerad: 22 maj 2021 kl 21.00

Atletico Madrid avgjorde titelstriden i sista omgången. Nu står man som mästare i LaLiga efter en dramatisk avslutning.

Ligaspelet i den spanska högsta divisionen LaLiga har gått upp och ner. Atletico Madrid har haft större poängförsprång tidigare under säsongen men det slutade tillslut med ett dramatiskt avgörande i sista omgången. Real Madrid gjorde jobbet mot Villarreal, vilket skulle tvinga Atletico Madrid till en seger mot Valladolid. Det började tungt för det rödvita Madrid-laget efter att Valladolid tagit ledningen med 1-0. Men precis som man hade kunnat ana på förhand var det Luis Suarez, före detta Barcelona-spelaren, som skulle ha en avgörande roll i ligaavslutningen. Luis Suarez låg bakom kvitteringen och gjorde själv det avgörande 2-1 målet, som alltså sköt ligatiteln till Atletico Madrid. Luis Suarez, 34, fick inför säsongen lämna Barcelona.

Barcelona uppskattade inte mig… de underskattade mig och Atlético öppnade dörren för mig och gav mig en chans. Jag kommer alltid att vara tacksam gentemot den här klubben för att de trodde på mig, säger 34-åringen med tårar i ögonen.

Kritiserade Barcelona

Barcelonas ledning fick för sig att gå skilda vägar med Luis Suarez inför säsongen. Den mycket kritiserade storklubben fick ta smällen för detta ikväll, när skyttekungen sköt ligatiteln till sitt nya lag, storrivalen Atletico Madrid. Det här är ett misstag som rankas högt bland de värsta besluten i storfotbollens historia. Lionel Messi, Suarez nära vän, har tidigare gått ut med sitt missnöje i Barcelona – mycket just för denna orsak. Luis Suarez tog sitt Atletico Madrid med storm, har öst in mål i sin nya spanska klubb och visar att han inte är slut ännu. Det här är Atletico Madrids elfte ligatitel och den första sedan säsongen 2013/14.