Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy har allt i egna händer inför den allra sista omgången. Vinst hemma mot Houston Dynamo och slutspelsbiljetten är säkrad. Den svenske anfallaren har gjort en imponerande debutsäsong i Amerika med 22 mål och 6 assist. Dock räcker det inte riktigt för att att vinna skytteligan, men gällande tröjförsäljning är han den överlägsna vinnaren!

Mest tröjor sålda i ligan

Zlatan tog steget över Atlanten i början av året och har – trots 37 år fyllda – gjort en enorm succé. Redan i sin absolut första match i MLS så stod han för två mål på 20 spelade minuter när LA Galaxy vände ett 0-3-underläge mot mot lokalrivalerna Los Angeles FC. Sedan dess har det flutit på och höjdpunkterna samt milstolparna har avslöst varandra. För inte så länge sedan så nätade han sitt 500:e mål i karriären och blev nominerad till ligans mest värdefulla spelare. Nu kommer ytterligare positiva rapporter. Zlatans tröja är nämligen den mest sålda av alla i hela ligan och det är tydligt att han är populär även utanför Europas gränser.

Hela topp 10-listan

Ytterligare några tröjnamn som sålts som smör i solsken är bland annat nyförvärvet Carlos Vela, rekordmålskytten Josef Martinez och Zlatans lekkamrat från Premier League – Wayne Rooney. Något exakt antal finns inte publicerat offentligt, men här nedan syns iallafall topp 10 mest sålda tröjorna:

  1. Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy)
  2. Carlos Vela (Los Angeles FC)
  3. Josef Martinez (Atlanta United)
  4. Wayne Rooney (D.C. United)
  5. Miguel Almiron (Atlanta United)
  6. Bastian Schweinsteiger (Chicago Fire)
  7. David Villa (New York FC)
  8. Sebastian Giovinco (Toronto FC)
  9. Clint Dempsey (Seattle Sounders)
  10. Ezequiel Barco (Atlanta United)