Publicerad: 2 maj 2021 kl 10.00

Manchester City slog Crystal Palace under lördagen och kan under söndagen fira titeln – med hjälp av Liverpool – om man slår Manchester United under söndagen.

Det dröjde ett tag innan Manchester City fick in matchens första mål mot Crystal Palace, men när det väl kom, så gjorde man ytterligare ett. Två mål framåt var spiken i kistan för de kommande mästarna. Nu ser man ut att kunna fira framgångar redan under söndagen – men det hänger på Liverpool. Liverpool gästar Manchester United på Old Trafford under eftermiddagen. Det har varit en tidsfråga innan Manchester City skall säkerställa den här ligatiteln, efter en säsong av total dominans från Pep Guardiola och hans ljusblåa Manchester-lag.

Crystal Palace – Manchester City 0-2: Sergio Aguero, Ferran Torres. 

Sergio Aguero, som varit skadad under stora delar av den här säsongen, kan bli den spelare som skjuter Manchester City till titeln. Det var ett mål som betydde lättnad i lägret. Pep Guardiola visade sin otroliga kärlek till anfallaren tätt efter matchen, eftersom att ikonen och anfallaren kommer att lämna klubben efter säsongen. Anfallaren själv hoppas att Liverpool kan vinna morgondagens match.

Jag hoppas på det, då blir det lugnare sen, säger Sergio Agüero enligt BBC.

Se matchen här

Matchen mellan Manchester United och Liverpool är den största matchen under söndagen. Det är en match som, storleksmässigt, är en av de största i hela världen. Den drar enormt mycket tittare och det förväntas bli en tight och sevärd match mellan två av Europas främsta klubblag. Liverpool kan säkra Manchester Citys titel genom att ta alla tre poängen här – annars dröjer det till kommande omgång (om City segrar mot Chelsea).

Manchester United – Liverpool

  • Matchstart 17.30
  • Old Trafford, Manchester
  • Matchen sänds på Viasat Premium