Publicerad: 4 maj 2021 kl 23.00

Manchester City klarade uppgiften och avancerar efter en 2-0 seger (totalt 4-1) vidare till en historisk CL-final. Nu väntar antingen ligakonkurrenten Chelsea eller  Real Madrid i Istanbul.

Paris Saint-Germain åkte till Manchester med en uppgift att vända underläget man tagit på sig i Paris för en vecka sedan. Det första semifinalmötet mellan giganterna var tight och innehöll tre mål – två för Manchester City och ett för PSG. Inför returen i Manchester ikväll var läget oklart med fransmännens storstjärna Kylian Mbappe, efter att han skadat sig senast och missat lagets ligamatch i helgen som var. Spekulationerna och ryktena kring att han skulle stanna på bänken matchen ut stämde och Mauricio Pochettino fick inte möjligheten att byta in sin anfallsstjärna.

När Manchester City satte matchens första mål kändes det uppgivet och när tvåan kom lite senare var det avgjort. Manchester City har visat sin styrka den här säsongen och är otroligt svårslagna i överläge. Paris-spelarna, speciellt de hetlevrade, tappade huvudena under matchens slutminuter och Angel Di Maria drog på sig ett rött kort. Manchester Citys hjälte och 2-0 skytt Riyad Mahrez talade till media direkt efter matchen.

De tappade huvudena och började sparka på oss, säger han. 

Historisk final

Manchester City har varit en slagkraftig klubb i engelsk fotboll under en längre tid nu. Pep Guardiola har fört laget till nästa nivå i år, där man har chans på en trippel – som var nära att kunna bli en kvadrupel. Manchester Citys avancemang är historiskt – klubben gör sig redo för sin första Champions League-final någonsin. I finalen får man möta antingen ligakonkurrenten Chelsea, som man förlorade mot för ett kort tag sedan och som man möter i nästa ligaomgång, eller den tidigare giganten i CL-sammanhang Real Madrid. Den andra semifinalen spelas under onsdagskvällen och vinnaren där möter alltså Manchester City i final. Finalen spelas i Istanbul, Turkiet, längre fram under säsongen.