En helt avgörande match om vilka som tar den sista direktplatsen i gruppen tillsammans med Algeriet. Här måste spetsspelarna kliva fram och i Senegal finns ett trumfkort som heter duga.

Match: Kenya – Senegal (Afrikanska mästerskapen) | Speltips: Sadio Mane gör mål | Odds: @2.10 | Units: 1/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Varm i kläderna

Sadio Mane missade den första matchen för sitt Senegal i turneringen på grund av en avstängning efter att ha tagit två gula kort i kvalet in till turneringen. Säga vad man vill om det systemet, men så blev fallet och Senegal lyckades också gå vinnande ur matchen med stabila 2-0. När Mane sedan var tillbaka mot tuffaste gruppmotståndaren Algeriet blev det dock förlust samtidigt som Kenya slog Tanzania. Detta ger oss läget där vinnaren i den här matchen går direkt till slutspel och där Senegal är de som går vidare vid ett oavgjort resultat. I sådana här lägen måste tilltänkta spetsspelare kliva fram och när nu Mane blivit varm i kläderna mot Algeriet tror jag han blir den som visar vägen för Senegal i den här matchen.

Brist på kompetens saknas heller inte hos Sadio Mane. 22 mål på 36 matcher i Premier League den gångna säsongen och totalt 59 mål på de 123 matcher han har hunnit med att spela för sitt Liverpool sedan han värvades dit inför säsongen 2016/2017. Har främst under de två senaste säsongerna visat att han tillhör den absoluta världstoppen på sin position och när nu lite sämre försvarare från sämre ligor står på andra sidan bör det vara bra läge för Mane att hitta nätet. Är en frekvent målskytt även på landslagsnivå och har visat att han kan göra mål för sitt Senegal i stora turneringar, senast under VM 2018 i Ryssland.

Senegal – det starkare laget

Senegal bör gå vidare från den här gruppen för att man helt enkelt är ett bättre lag än Kenya. Inga tvivel om att Kenya är bättre än Tanzania som för tillfället ligger sist men tittar man position för position så ska Senegal gå vinnande ur den här matchen. Mycket cirkulerar kring tre spelare i Kenya. Främst Tottenhams mittfältsbjässe Victor Wanyama och vassa yttermittfältaren från belgiska ligan Johanna Omolo. Dock måste tidigare djurgårdsanfallaren Michael Olunga nämnas, stor matchvinnare mot Tanzania och självförtroende gör sällan en spelare sämre. I övrigt dålig kvalitet med främst spelare från olika afrikanska ligor, men också från svenska division ett i form av Vasalunds Erick Ouma Otenio.

Senegal besitter bättre klass och bortsett från Mane finns här spelare som M´Baye Niang, Balde Keita och Badou Ndiaye som ska bidra med offensiva kvaliteter mot en svag backlinje. Ska räcka för att Senegal ska gå vidare till slutspel och förhoppningarna är goda att Mane också får hitta nätet. Är med största sannolikhet också straffskytt och jag tror chanserna för straff ökar där taggade Kenyaner kommer göra allt för att ta bollen av de senegalesiska stjärnorna på defensiv planhalva.

Speltips: Sadio Mane gör mål i matchen

Senegal måste vinna och då måste stjärnan kliva fram. Jag spelar därför att Sadio Mane gör mål mot Kenya under måndagskvällen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Senegal måste vinna och Mane är lagets viktigaste spelare.

  • Mane är nu varm i kläderna efter att ha missat första matchen i turneringen mot Tanzania.

  • Mane är en van målskytt och gjorde 22 mål på 36 matcher i Premier League den gångna säsongen.

  • Mane tillhör en av de bästa i världen på sin position.

Högst odds hittade jag 29/6 kl 15:00 hos Bet365 som ger 2.10. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.