Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City har vunnit fem raka matcher trots tufft spelschema

  • Birmingham har sex raka utan vinst, varav hela fem stycken har förlorats

  • Manchester City lär rotera, men har en väldigt bred trupp som ska lyckas städa av detta motstånd utan några problem

  • Birmingham kommer med två raka förluster i ligaspelet, först 0-4 mot Derby och nu senast 0-2 mot Blackburn Rovers

  • Klasskillnad

Avancerar

Manchester City har äntligen hittat formen efter en rätt svag höst hemma i England. Trots ett väldigt tufft spelschema den senaste tiden har Pep Guardiola och hans mannar lyckats spela hem fem vinster i de fem senaste matcherna. Motståndet? Southampton, Arsenal, Newcastle, Chelsea och Manchester United. Man har producerat betydligt mycket mer framåt än vad man gjort tidigare och matcherna har man vunnit komfortabelt.

Här lär man såklart rotera, men det råder ingen tvekan om att man bara ska lösa en komfortabel seger här mot ett formsvagt Birmingham. Siffrorna kan helt klart komma att rinna iväg, vi har många gånger fått se Manchester City totalt köra över motstånd från lägre divisioner i cupspel och med tanke på vilken form söndagens motståndare kommer med så hade det inte förvånat om vi får bevittna ytterligare en sådan match.

Urusel form

Att i cupspelet ställas mot ett topplag i Premier League är aldrig en enkel uppgift för lagen från Championship, men Birmingham hade helt klart kunnat komma med lite bättre förutsättningar här. De senaste veckorna har varit ett gäng tunga sådana för Birmingham, som radat upp förluster. I skrivande stund har man tappat så mycket mark i tabellen att man faktiskt endast placerar sig fyra poäng ovanför nedflyttning.

Senast Birmingham gick segrande ur en match var den nionde december. Sedan dess har man spelat sex matcher och alltså inte noterats för en enda vinst – istället fem förluster och ett kryss. Defensiven har läckt rejält och arbetet framåt får underkänt det med. Birmingham har förlorat samt blivit nollade i de två senaste matcherna som dessutom spelats på hemmagräs, 0-4 mot Derby följdes upp med 0-2 mot Blackburn Rovers.

Har svårt att se Birmingham, som dessutom spelar på resande fot, störa Manchester City på något sätt under söndagen. Manchester City -2,5 mål klickas, vinst om City vinner med minst tre måls marginal.

Speltips.se ger tipset:

manchester city -2,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/1 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.