Nordirland, som lyckats ta hela tolv poäng på fem kvalmatcher, ska nu försöka störa Nederländerna som alltså behöver poäng för att komma ikapp britterna. Dock blir Nederländerna numret för stora, vi klickar handikappspelet!

Match: Holland – Nordirland (EM-kval) | Speltips: Holland -1,5 mål | Odds: @1.575 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1.575 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Gjort åtta mål på två matcher

Holland har imponerat rejält på senaste tiden. Man fungerar riktigt bra som ett kollektiv och har ett stjärnspäckat lag såväl defensivt som offensivt. Med sin offensiva fotboll har man bland annat lyckats göra fyra mål mot Tyskland  och Estland på bortaplan i förra landslagsuppehållet. Trots dessa resultat är Holland i stort behov av tre poäng under torsdagen. Man ligger trea i tabellen, där både Tyskland och Nordirland ligger på tolv poäng och Holland på nio. Nämnvärt är dock att Nederländerna har en match mindre spelad och att Nordirland har ett riktigt tufft spelschema de sista omgångarna.

Holland öser in mål för tillfället och har alltså gjort åtta mål på två bortamatcher. Nu ska man spela i Amsterdam där man är hemmastarka, nu mot ett betydligt sämre motstånd. Senast man spelade hemmamatch vann man med 3-1 mot England på övertid och sammanlagt har man gjort nio mål på tre hemmamatcher. Addera därtill att man löser spelet i tre av sina fyra kvalmatcher hittills – trots att man ställts mot Tyskland två gånger. Det råder ingen större tvekan om att en handikappspel i Hollands favör är ett riktigt bra spel under torsdagen.

Tuff uppgift för Nordirland

När man tittar på tabelläget kan det se ut som att Nordirland varit riktigt bra såhär långt under kvalet, vilket man förvisso har. Man vann fyra raka matcher och hade således full pott på tolv poäng inför femte. Vad man däremot ska ha i åtanke är att man endast hade spelat matcher mot Vitryssland och Estland, och har därmed endast matcher mot Tyskland och Holland kvar. Det blir alltså otroligt tufft för Nordirland att ta sig till EM trots att poängläget ser lovande ut. När man ställdes mot första tuffa motstånd, Tyskland, föll man med 2-0 och nu ska man försöka utmana om poäng mot ett Holland som slog samma Tyskland på bortagräs med 4-2. Ser vi till Nations League kan vi konstatera att Nordirland inte imponerade speciellt mycket, man förlorade alla fyra matcher mot Österrike och Bosnien & Hercegovina, där offensiven var frånvarande. Tabelläget i kvalet talar alltså inte riktigt för lagets egentliga nivå och här ska man inte ha några större chanser till att lyckas störa ett formstarkt Holland.

Speltips: Holland -1,5 mål

Jag väljer att spela på Holland -1,5 mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Holland spelar offensiv fotboll samtidigt som man besitter en riktigt bra defensiv som sällan släpper till mot denna typ av motstånd

  • Nordirland ligger förvisso på en andraplats i tabellen men man har inte ställts mot speciellt tufft motstånd. Klasskillnad råder

  • Holland har gjort åtta mål på två matcher

  • När Nordirland ställdes mot det första tuffa motståndet i förra omgången föll man med 2-0

  • Holland löser spelet i tre av sina fyra matcher i kvalet

Högst odds hittade jag 9/10 kl 10:00 hos Bet365 som ger 1.575. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.575 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.