Snart helg igen och i England har det varit fullt med cupmatcher i en veckas tid. Nu är ligaspelet tillbaka och i Championship drar omgång 27 igång med ett toppmöte mellan ligaettan Leeds och jagande Derby på en 6:e plats.

Match: Leeds United – Derby County (Championship) | Speltips: Över 2.5 mål i matchen | Odds: @1.72 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

På väg mot Premier League

Leeds United har under en lång tid haft en pågående satsning mot den stora scenen och spel i Premier League. Laget har under de föregående säsongerna, precis som denna, startat av höstsäsongen bland toppen men sedan när det närmat sig en avrundning av säsongen så faller man i tabellen. Leeds var inne i en sju matchers vinstsvit men sista matchen på året tog den slut och Leeds står nu med tre raka förluster. Förlusten mot Hull i den sista omgången av 2018 var även Leeds första förlust under 7 omgångar hemma på Elland Road. Leeds parkerar trots en mindre formsvacka fortfarande som ligaetta efter 26 omgångar spelade med 51 poäng på kontot.

För kvällens hemmalag har det varit en sprudlande målstatistik i Leeds senaste matcher, i The Peacocks fem färskaste matcher har laget släppt in minst två mål. Målsnittet på dessa 5 matcher ligger på 4.2 mål per match och spelet över 2.5 mål har suttit i 4 av dessa. Fortsätter problemen med att kunna hålla nollor eller hålla nere målintaget bakåt kommer Leeds ha svårigheter med att fixa ett avancemang till Premier League. Jag tror kvällens möte mellan Leeds och Derby kommer vara en jämn batalj och målen kommer vi få se forsa in även i detta möte.

Derby även dem med problem att hitta trepoängaren

Derby har även dem kämpigt i ligan just nu men för kvällens bortalag har segrarna varit ännu mer svårfunna. Det är med enbart en vinst på sina sex senaste matcher som laget reser till Elland Road för att ta sig an ligaettan Leeds. Derby placeras på en sjätteplats i ligan med 43 poäng inspelade och har därmed 8 poäng upp till kvällens motståndare. Det är även defensiven som spökar för Derby och orsaken till de få trepoängarna. The Rams har inte hållit nollan på någon av de fem färskaste matcherna och ligger på ett målsnitt på två mål per match i egen kasse.

Fortsätter vi på spåret med att kika in dem fem senaste matcherna så har Derby löst spelet i tre av dessa och det totala målsnittet landar på 3.8 mål per match. Oroväckande för Derbys offensiv är att den interna skyttekungen Harry Wilson är tveksam inför mötet. Den unga mittfältaren har gjort 9 mål på 21 matcher och är där med Derbys bästa målskytt så här långt. Wilson var inte med i truppen när Derby möte Southampton i FA-cupen på grund av skada. Kikar vi in inbördes möten har lagen löst spelat i de tre senaste. Ikväll är chanserna för att lagen löser spelet en fjärde gång följd stor, då båda har en blödande defensiv där en hållen nolla var länge sedan någon kunnat uppvisa. För Leeds börjar gapet ner till resterande lagen knappas in och behovet av en vinst ikväll är stor då förstaplasten kan gå förlorad vid poängtapp. Derby sitter i en annan sits men trepoängaren är lika viktig för bortalaget för att inte tappa kvalplatsen till Premier League.

Speltips: Över 2.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 2.5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fyra av Leeds senaste fem matcher.

  • I Leeds senaste fem matcher ligger målsnittet på 4.2 mål per match.

  • Spelet har suttit i tre av de fem senaste matcherna för Derby.

  • Spelet har suttit i lagens tre färskaste inbördes möten.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.72 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.