Speltips:

Jag väljer att spela på att Bayern München INTE håller nollan. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Bayern München att hålla nollan – Nej – hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/12 kl 12.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i den senaste matchen lagen emellan.
  • Spelet sitter i tio av Bayerns 15 senaste matcher, varav i de två senaste.
  • Tottenham har gjort minst ett mål i 13 av deras 14 senaste matcher.
  • Båda är slutspelsklara. Däremot ändå en del att spela för. Båda lagen har en hel del att bevisa och kommer inte att hålla tillbaka helt.
  • Bayern München har inte riktigt hittat rätt, trots att de sparkat Niko Kovac. Ett bristande självförtroende skapar möjligheter för Tottenham.

Vilket är Bayerns rätta ansikte?

Det är svårt att tyda vad vi kan förvänta oss av detta Bayern München egentligen. Att de inte var på topp under Niko Kovac är vi alla ense om, utan några större tvivel egentligen. När man valde att göra sig av med honom efter den pinsamma stortorsken borta mot Eintracht Frankfurt med hela 5-1 förväntade sig hela den tyska fotbollen en effekt. Och det fick man. Fyra raka vinster, 16 gjorda mål och 0 (!) insläppta, det är minst sagt en effekt av den sällsynta digniteten. Men allt är inte frid och fröjd i Bayern. De två senaste matcherna har nämligen plumpen gått ur dem och det har blivit två raka förluster mot Leverkusen och sedan Mönchengladbach. Det har nog fått Kovac, som suktar efter tränarjobbet i bland annat Arsenal, att garva hemma i sin kammare. Och nu vet man inte riktigt var man har Bayern München. Eller har man överhuvudtaget någonsin vetat denna säsong?

I ligan ligger man nu på en sjundeplats och 24 poäng. 35 gjorda mål och 20 insläppta säger nog en del om vad man kan vänta sig från Bayern i förhållande till mål. I Champions League har man hållit ganska tätt och fått med sig finare resultat. Fem av fem vinster och 21/4 i mål, det får man lyfta på hatten för. Däremot ska kommas ihåg att två av dem kom mot Tottenham i storvinsten med 2-7 på bortaplan. Dessutom har Bayern München släppt in minst ett mål i tio av deras 15 senaste matcher, varav i de två senaste. Dessa saker i kombination med ett bristande självförtroende från de två senaste matcherna kan skapa möjligheter för Tottenham. Saknar dessutom en del lirare i försvarslinjen.

Får klara sig utan Corentin Tolisso, Niklas Sule, Lucas Hernandez, Michael Cuisance, Fiete Arp. Jerome Boateng, Serge Gnabry och Kingsley Coman är osäkra.

Mourinhos heta mannar

Att den specielle har fått igång Tottenham på sitt alldeles egna sätt är fantastiskt i sig. Men att han dessutom fått Dele Alli att spela fotboll som bara han kan, är otroligt roligt att skåda. Bortsett från torsken borta mot Manchester United, som förvisso verkar ha fått till sitt spel, så har man gjort det riktigt bra. Man går in med mentaliteten att det inte alls spelar någon roll om man släpper in två, för då svarar man med att göra tre. Matcherna är ständigt målrika och detta Tottenham lämnar i princip aldrig någon match utan att sätta minst en balja. Spurs klättrar sakta men säkert upp några placeringar och kan inom en snar framtid slåss om de riktigt fina CL-platserna. I just årets CL-gruppspel har man gjort jobbet och är klara för slutspel.

Som nämnt lämnar Tottenham matcher utan att göra mål. De har nämligen gjort minst ett mål i 13 av deras 14 senaste matcher. Lägg därtill att både Mourinho och laget går runt med känslan att de har en del att bevisa och kommer därför inte att hålla tillbaka helt, trots att man är klara för vårens slutspel. Rotation eller ej, känslan är att Mourinho har präntat ned onsdagens jobb i spelarnas hjärnor.

Ser ut att få klara sig utan Hugo Lloris, Michel Vorm, Harry Winks, Erik Lamela, Ben Davies och Tanguy Ndombele.

Speltips.se ger tipset:

Bayern München att hålla nollan – Nej – hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/12 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.