Match: Cibalia-Hajduk Split (1. HNL League) | Speltips: Hajduk Split | Odds: 1,52 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:00

 

Vänder blickarna mot den kroatiska högstadivisionen där jag tror mig ha hittat ett ruskigt fint lir.

Klasskillnad råder

Som rubriken lyder – guldfynd i Kroatien! Att jag spelar på kroatiska matcher hör givetvis inte till vanligheterna, dock måste jag göra ett undantag under söndagen. Cibalia tar emot Hajduk Split under söndagseftermiddagen och här råder det stor, stor klasskillnad.

Cibalia hör inte till skaran av bra lag i Kroatien om man säger så. Höll sig med nöd och näppe kvar i den högstadivisionen i fjol efter kvalseger mot Gorica. Tittar vi på lagets säsong hittills så ser det inte alls bra ut, att man förlorat hela 13 av 20 spelade matcher säger det mesta. Två kryss och blott fem vinster inkasserade.  Parkerar i skrivande stund på negativ kvalplats vilket givetvis vittnar om den svaga säsong man haft hittills. Framför allt försvarsspelet har varit något av ett orosmoln för hemmalaget, som faktiskt släppt in mål i hela 17 av 20 spelade matcher. Rent procentuellt motsvarar det 85% av samtliga matcher.

Hajduk Split kommer till matchen med något av en formtopp, eller vad sägs om sju raka vinster i bagaget? Hållit nollan i de fyra senaste matcherna med en målskillnad som lyder 13-0 (!). Ruskigt imponerande. Vi hittar gästerna på en tredjeplats i tabellen med hela 15 poäng upp till suveräna serieledarna Dinamo Zagreb, dock med en match mindre spelad. Någon ligatitel kommer det inte att bli den här säsongen, men motivationen brister inte för det – man innehar i skrivande stund den sista kvalplatsen till Europa League med två poäng ner till tabellfyran Osijek. Ett avstånd som utökas till sex poäng vid seger i den här matchen. Dessutom går man förbi Rijeka på andraplatsen vid minst en poäng. Att man sumpar chansen till spel ute i Europa finns givetvis inte på kartan. Tittar vi på lagets matcher så har Hajduk gjort mål i 18 av 20 spelade matcher, rent procentuellt motsvarar det 90% av matcherna. Ser gästerna med klara segerchanser under söndagen, klasskillnaden går inte att ta miste på.

Hajduk siktar på 12:e (!) raka

Form- och klasskillnad råder, inget snack om saken. Dock måste spiken i kistan ändå vara inbördesstatistiken lagen emellan. Hajduk Split har nämligen vunnit de 11 (!) senaste mötena lagen emellan. 11 gånger har lagen mötts sedan säsongen2011/2012 – 11 gånger har Hajduk Split dragit det längsta strået. Målskillnaden? 28-5 till Hajduks favör. Förkrossande statistik som helt klart måste vägas med i ekvationen. Lägg därtill att Hajduk gjort minst två mål framåt i 10 av de 11 senaste mötena mot Cibalia, varav de sex senaste.

Nej, här kliver gästerna in med ett tungt befogat favoritskap. Kan verkligen inte se hemmalaget rubba ett formstarkt och Europa-jagande Hajduk Split. I dagsläget får vi 1,52 gånger pengarna på tvåan – inte det finaste oddset direkt, men det hindrar inte mig från att trycka av. Form- och klasskillnad så det skriker om det, för att inte tala om den förkrossande inbördesstatistiken lagen emellan.

Speltips: Hajduk Split

Hajduk Split spikas under söndagen – 12:e raka segern inkasseras mot favoritmotståndet Cibalia.

  • Hajduk Split är formstarka med sju raka vinster i bagaget

  • Hajduk Split har 13-0 (!) i målskillnad sett till lagets fyra senaste matcher

  • Hajduk Split kan vid seger utöka avståndet ner till tabellfyran Osijek, dessutom kliver man upp på andraplatsen vid poäng

  • Hajduk Split har gjort mål i 90% av samtliga matcher den här säsongen

  • Hajduk Split har vunnit de 11 (!) senaste mötena mot Cibalia (28-5 i målskillnad), i 10 av dessa matcher har man gjort minst två mål framåt

Jag klickar Hajduk Split-segern till 1,52 gånger pengarna hos Unibet – 1U investeras.

Rygga till 1.52 hos Unibet