SPELTIPS 11/3 inför Rangers – Celtic: The Old Firm Derby!

The Old Firm. En match med ett helt eget liv. I denna match, djupt inbäddad i den skotska kulturen, ställs de två mest framgångsrika lagen någonsin mot varandra. Rangers tar emot Celtic på Ibrox Stadium. En match där nationaliteter, där religioner, där sociala ideologier möts. En match där de blå skotska, blå “Gers”, ställs mot de irländsk-skotska, grönvita “Bhoys”. Kampen om Glasgow har pågått i århundraden, och det är nu dags att skriva ett nytt kapitel i denna saga…

Match: Rangers – Celtic (Premiership Skottland) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.77 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 13:00

Jakten på segerns sötma

2011. Sju år sedan. Det var så länge sedan Rangers senast fick se sig själv placera sig över Celtic i tabellen, då de vann den skotska ligatiteln. Sedan dess har de inte ens varit nära. Den så oerhört anrika klubben blev nämligen försatt i konkurs år 2012, med skulder uppemot 134 miljoner pund. Vägen tillbaka var lång, och klubben tvingades starta om från den allra lägsta divisionen, den skotska League Two, effektivt fjärdedivisionen. Efter fyra år lyckades “Gers” kämpa sig tillbaka upp till finrummet igen inför förra säsongen, men kunde inte alls konkurrera med omöjliga Celtic vilka slutade hela 33 poäng före.

I år, är läget ett helt annat. Ord Skottland inte hört yttras på många år börjar nu yttras igen. “Rangers är bara en enda vinst ifrån ett titelrace!”. En vinst skulle nämligen krympa avståndet upp till Celtic till endast tre poäng! Visserligen med en match mer spelad, men optimismen i Rangers anhängarskara har inte varit såpass omfattande sedan den där ligatiteln för snart sju år sedan.

Formen är enastående. Vinsterna har radats upp på löpande band, då hela nio matcher av de senaste tio matcherna är vunna! Dessutom öser Rangers in mål för tillfället, hela 21 har gjorts på fem matcher. De senaste två har resulterat i åtta mål framåt. Sju raka hemmamatcher har målats i, och överlag har målet träffats rätt i 86% av matcherna.

Celtics suveränitet

De skotska suveränerna Celtic har inte känt sig hotade på väldigt länge. Sex raka ligatitlar har inhämtats, oftast med extremt stor marginal. Sedan Brendan Rodgers kom till posten har “Bhoys” om möjligt sett ännu bättre ut. Den inhemska trippeln vanns förra året, ett år där Celtic gjorde en “invincibles” och gick obesegrade hela säsongen! Möjligheterna för en upprepning är även goda. I vägen för två av dessa titlar är dock just Rangers. Ett omspel i den skotska cup-semifinalen väntar, samt denna match vilken troligtvis avgör fighten om ligaguldet.

Utöver den inhemska dominansen, har målsättningen länge varit att ta sig vidare samt konkurrera i Champions League. Detta lyckades inte Celtic med denna gång, men en biljett till Europa- League i form av tredje plats blev det. Dock är äventyret över där med i och med 3-0 förlusten mot Zenit. Således är det återigen fullt fokus på ligan, nu jämnare än på mycket länge.

Celtic har varit sylvassa offensivt denna säsong där de gjort 56 mål framåt, snittandes dryga 1,86 mål per match på bortaplan. Spelarna känner även troligen ett stort övertag på Rangers då Celtic är obesegrade i åtta raka derbyn, där fyra raka på Ibrox vunnits.

Speltips: Båda lagen gör mål

Ett hungrande Rangers som inte vunnit mot Celtic sedan 2012 möter ett Celtic som vill sätta spiken i kistan för ännu en ligatitel. Med tanke på båda lagens hysteriska målform känns ett målspel ytterst troligt. Rangers ställde upp för 0-0 i det omvända mötet denna säsong, vilket de även fick, men på hemmaplan kommer de vara mycket mer anfallsinriktade. Celtic dras dessutom med blytunga defensiva avbräck, där Mikael Lustig (hb) är avstängd, samt förstemålvakten Craig Gordon skadad. Samtidigt har Celtic nätat i 21 raka inbördes möten före 0-0 matchen, och lär tveklöst göra det även idag. Mitt spel blir således att båda lagen gör mål till 1,77 gånger insatsen. Oddset hos Bethard. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rangers har gjort mål i 86% av sina matcher denna säsong.

  • Celtic har gjort mål i 86% av sina matcher denna säsong.

  • Rangers har gjort flest mål i ligan med 59 stycken. 21 mål har gjorts på de senaste fem matcherna, åtta på de senaste två.

  • Celtic har gjort näst flest mål med 56 st, samt snittar 1,86 mål gjorda per bortamatch.

  • Celtic saknar två av sina viktigaste defensiva spelare i förstamålvakten Craig Gordon samt startande högerbacken Mikael Lustig.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger hela 1.77 för att båda lagen finner nät. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.77 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-03-11T04:46:15+00:0011 mars, 2018|Fotboll, Premiership Skottland|0 kommentarer
En idrottsentusiast sedan barnsben, med sina rötter i London. Favoritsporten är fotboll, följt av den amerikanska varianten. Från mig kommer ni få speltips från alla de sporter jag följer nära, alltifrån fotboll till dart. Håll utkik efter mina tips! Spreadsheets: http://www.spreadsheet.se/snize http://www.spreadsheet.se/extrasnize

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok