Blickarna riktas mot Suez Stadium för kvartsfinalmöte mellan Elfenbenskusten och Algeriet, två lag som gjort det bra såhär långt men där ett lag känns betydligt mer kompletta och har fortfarande inte släppt in ett mål.

Match: Elfenbenskusten – Algeriet (Afrikanska Mästerskapen) | Speltips: Algeriet | Odds: @2.19 | Units: 3/5 | Spelstopp: 18:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Har haft det lätt såhär långt

Mannen som rattar Elfenbenskusten fick en smakstart på turneringen då svårslagna Sydafrika besegrades med 1-0 i lagets första match. Matchen efter åkte man själv på stryk med samma siffror mot Marocko. I den sista gruppspelsmatchen ställdes man mot Namibia och då lossnade det offensiva spelet och man vann med klara 4-0. Tack vare de två vinsterna blev man klara för åttondelsfinal mot Mali vilket skulle visa sig att bli en jämn tillställning där Wilfried Zaha avgjorde med kvarten kvar, det fastställde resultatet som skrevs till 1-0 för ivorianerna.

Nu ställs man mot Algeriet som vann samtliga tre matcher i gruppspelet utan att släppa in något mål. Kenya blev premiärmotståndaren som man städade av med 2-0 och i den andra matchen vann man mot vad som just nu ser ut som huvudkonkurrenten till titeln Senegal med 1-0. Genom de två vinsterna var man redan klara för slutspel inför den sista gruppspelsmatchen där Tanzania stod för motståndet. Djamel Belmadi valde att vila en hel del spelare i den matchen bland annat Riyad Mahrez, trots det vann man med 3-0 och hade inte några som helst problem.

I åttondelsfinalen fick man möta Guinea och den fina segersviten och hållna nollor höll i sig även där då man vann med 3-0.

Mer kompletta

I min mening finns det inget annat lag som har övertygat mer än vad Algeriet gjort såhär långt i turneringen och tillsammans med ett Senegal som man dessutom slog i gruppspelet är man nu de största favoriterna till att få lyfta bucklan. Det som har imponerat mest måste ändå vara försvarsspelet då man inte har släppt in ett mål hittills och har en målskillnad på 9-0. Offensiven har heller inte lämnat så mycket att önska då Manchester City anfallaren Riyad Mahrez tillsammans med Baghdad Bounedjah som gjorde 39 mål på 22 matcher den gångna säsongen i den Qatariska ligan har varit väldigt bra. Nu väntar dock en tuff match mot Elfenbenskusten som också har en hel del kvalitet i sin trupp. Bland annat finns Wilfried Zaha som avgjorde åttondelsfinalen och varit oerhört bra i Premier League den gånga säsongen för sitt Crystal Palace, en spelare att se upp med.

Med det sagt så talar ändå det mesta för att Algeriet är ett mer komplett lag med en ruggigt stark både defensiv och offensiv. Kollektivt fungerar man också väldigt bra och det syns då man nu har tio raka matcher utan förlust och en målskillnad på 9-0 i turneringens såhär långt fyra matcher. Jag tror på Algeriet!

Speltips: Algeriet

Jag väljer att spela på att Algeriet vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Algeriet har nu tio raka matcher utan förlust.

  • Algeriet har en målskillnad på 9-0, ett ruggigt bra kollektiv med bra defensiv och offensiv.

  • Algeriet har ett väldigt högt målsnitt på 2.0 mål per match.

  • Algeriet känns mer kompletta med en Riyad Mahrez i fin form tillsammans med Youcef Belaili, Adam Ounas och Baghdad Bounedjah.

  • Algeriet slog Senegal i gruppspelet som är ett betydligt bättre lag än Elfenbenskusten, jag tror vi kommer få se en bra prestation av Algeriet som siktar på titeln.

Högst odds hittade jag 10/7 kl 15:15 hos Coolbet som ger 2.19. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.