Under tisdagen besegrade Frankrike Belgien med 1-0 i den första semifinalen. Det innebär att fransmännen kvalificerat sig för sin första VM-final sedan 2006. Nu ska en motståndare koras. Den andra semifinalen spelas mellan Kroatien och England. Två lag som tagit sig hit på lite olika sätt. Vi tar dock ställning för engelsmännen i denna matchen.

Match: Kroatien – England (Fotbolls-VM) | Speltips: England vidare | Odds: @1.62 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Tröttkörda efter två straffläggningar

Kroatiens VM har helt klart varit händelserikt. Redan efter första gruppspelsmatchen blev anfallaren Nikola Kalinic hemskickad efter att ha vägrat bli inbytt och efter kvartsfinalvinsten mot Ryssland blev lagets scout Ognjen Vukojevic sparkad på grund av en kontroversiell video på sociala medier. Spelmässigt har vi också fått se två lite olika sidor av Kroatien i VM. I gruppspelet imponerade man något oerhört och vann alla sina matcher. 2-0 mot Nigeria, 3-0 mot Argentina och 2-1 mot Island var resultaten här.

Men väl i slutspelet har det inte riktigt flutit på lika enkelt. I åttondelsfinalen mot Danmark stod det 1-1 efter full tid och efter en straffmiss av Luka Modric i förlängningen blev det straffläggning som fick avgöra. Väl här gick man dock segrande ur striden och avancerade till kvartsfinal mot Ryssland. En match som även den gick till förlängning efter 1-1 vid 90 minuter spelade. I förlängningen gjorde först Domagoj Vida 2-1 till Kroatien vilket tycktes bli matchavgörande men ett sent ryskt kvitteringsmål tog matchen till en ännu en straffläggning. Dock var det så att Kroatien även här lyckades vinna straffläggningen och avancerade därmed till semifinal.

Nu ställs man mot England och här tror jag faktiskt att det tar stopp. Två långa förlängningsmatchen plus två straffläggningar lär sitta i benen på de kroatiska spelarna som var rejält tröttkörda redan mot Ryssland. Lägg härtill att man inte imponerat alltför mycket i sina två senaste matcher.

En framgång är nära

Även om Englands VM inte inneburit några skandaler av de slag vi sett i Kroatien så kan vi ändå konstatera att vägen till semifinalen inte varit helt spikrak. Däremot var gruppspelet en enda sträcka mot slutspelet. 2-1 vinst mot Tunisien och 6-1 vinst mot Panama gjorde att laget kunde vila sina startspelare när gruppfinalen mot Belgien spelades. En match mot också kunde kosta på sig att förlora med 1-0.

Men väl i åttondelsfinalen kom den största prövningen hittills. Då ställdes man mot Colombia och såg länge ut att vinna efter Harry Kanes straffmål. Men i matchens slutskede kvitterade Colombia och tog matchen till förlängning och sedermera straffläggning. En straffläggning där målvakten Jordan Pickford blev stor hjälte med sina två räddningar. I kvartsfinalen ställdes man mot Sverige och här var det i ärlighetens namn inte något större snack om saken. England vann med betryggande 2-0 och avancerade utan problem till semifinalen.

England har, till skillnad från Kroatien, inte dubbla förlängningar i benen när semifinalen ska spelas. Likväl har man också imponerat mer i sina senaste matcher än vad onsdagens motståndare har. England har visat prov på en väldigt solid defensiv där målvakten Pickford vuxit ut till en riktig kugge. Likaså har man superstjärnan och lagkaptenen Harry Kane längst fram, med en kvalitet som få når upp till på denna nivån. Jag tror helt enkelt England tar hem detta, om det så krävs förlängning och straffar.

Speltips: England går vidare

Dagens speltips blir att England går vidare. Det innebär att vårt spel går in alldeles oavsett om England vinner efter 90 minuter, förlängning eller straffar. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England imponerade och spelade väldigt tryggt senast mot Sverige.

  • Kroatien har två förlängningar och straffläggningar med sig in i matchen, vilket lär sitta i benen på spelarna.

  • Kroatien har inte nått upp i samma standard i slutspelet som i gruppspelet.

  • England har en mycket stabil defensiv, vilket inte Kroatien har på samma sätt.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.62 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.62 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.