Dagen är äntligen kommen! Premier league 2018/2019 kickar igång och lördagen bjuder på hela sex matcher efter att Manchester United och Leicester smygstartat under fredagskvällen. Vi riktar blickarna mot sydkusten där jag tror att mer rutin och bättre spets blir avgörande för slutresultatet i matchen mellan Bournemouth och Cardiff.

Match: Bournemouth – Cardiff (Premier League) | Speltips: 1 | Odds: @1.91 | Units: 4/5 | Spelbolag: NordicBet | Spelstopp: 15:59

Viktig säsong för Howes mannar

Eddie Howe är succétränaren som oväntat tog upp Bournemouth i finrummet av engelsk fotboll. Efter två bra säsonger var förhoppningarna höga inför förra året men förväntningarna motsvarades inte riktigt utan mycket av säsongen handlade om att klara sig kvar i ligan. Nu vill fansen att det ska hända något mer och får man en tuff säsong tror jag att Eddie Howe kan få flytta på sig innan 38 omgångar är spelade. Eddie Howe har dock bästa möjliga uppgift framför sig om man vill ha en bra start på säsongen. Cardiff är på pappret det sämsta laget i serien och i Bournemouth finns goda spetskvaliteter. Man har högre ambitioner än Cardiff med säsongen och kommer dessutom till matchen med gott självförtroende efter att fullständigt utklassat självaste Marseille med 5-2 i genrepet för en vecka sedan, en match man under en kort stund också ledde med 5-0. Hemmaplan i premiären är alltid viktigt och det tycker jag talar för att Bournemouth också ska lösa segern i den här matchen.

Spelarmässigt finns också god kvalitet i Bournemouth och i genrepet mot Marseille var det helt rätt spelare som producerade framåt. De tre viktigaste anfallsspelarna Joshua King, Callum Wilson och Ryan Fraser fick alla göra mål och tillsammans tycker jag de spelarna bildar en intressant anfallstrio, speciellt om alla får gå skadefria. Bakåt ser det lite svagare ut där de rutinerade rävarna Simon Francis och Charlie Daniels fortfarande återfinns på varsin ytterbacksposition. Dock förstärktes mittförsvaret på ett bra sätt inför förra säsongen när holländaren Nathan Ake hämtades in. Ake var Bournemouths bästa spelare och bidrog inte bara med bra försvarsspel, utan också med mål framåt. Tveksam startande inför matchen mot Cardiff dock, men finns han med i startelvan har jag svårt att se att Cardiffs anfall, med enkom spelare med rutin från Championship, ska skapa flertalet farliga målchanser.

Sämsta spelartruppen

Mitt långtidsspel inför årets Premier league är att Cardiff ska bli nedflyttade. Mycket av det spelet baseras på att man inte planerade att gå upp förra säsongen och att man inte heller har förstärkt truppen tillräckligt bra för att matcha motståndet i högsta serien. Laguppställningen är till största del Championship-mässig. Försäsongens resultat talar inte heller för att man är vidare på gång och förutom storsegrar mot lag från väldigt låga divisioner har vi sett Cardiff förlora mot Rotherham som är nykomlingar i Championship och också mot Torquay United som under den här säsongen spelar sin fotboll i den engelska femteligan. Genrepade gjorde man mot Betis och också där lämnade man matchen med en förlust.

Spelarmässigt har man som sagt en alldeles för dålig trupp och den enda som sticker ut lite från den stora massan är Bobby Reid som förra säsongen var en av Championships bästa spelare. Ska dock mycket till i årets upplaga av Premier league om han ska vara någon slags frälsare för Cardiff. I övrigt har man inte förstärkt något på backsidan där man ställer samma backlinje som förra säsongen. I jämförelse med de andra nykomlingarna Fulham och Wolves som förstärkt med defensiva pjäser som Leander Dendoncker och Maxime Le Marchand och där båda lagen också förstärkt på målvaktspositionen för att inte släppa till för mycket bakåt så tror jag Cardiff blir väldigt sårbara i och med att backlinjen inte spetsats hos Walesarna.

Målet i Cardiff vaktas av filipinen Neil Etherdige, ja ni hörde rätt Filippinerna har sin första spelare någonsin i Premier league. En målvakt som gjorde en bra säsong i Championship men som inte alls håller måttet i jämförelse med majoriteten av lagen i ligan. Mot Bournemouth går han en målvaktsmatch mot Asmer Begovic, en kamp jag tror Etheridge förlorar.

Speltips: Bournemouth vinner matchen

Bournemouth är snäppet vassare på i stort sett alla positioner och har dessutom hemmaplan. Mitt speltips blir därför rak seger för Bournemouth och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Bournemouth vill visa hemmafansen att man är att räkna med den här säsongen.

  • Bournemouth slog Marseille med hela 5-2 i genrepet.

  • Bournemouths trupp är bättre än Cardiffs och den offensiva trion Joshua King, Callum Wilson och Ryan Fraser fick alla näta mot Marseille.

  • Cardiffs trupp håller inte Premier league-klass.

  • Cardiff har på försäsongen förlorat mot både Rotherham och Torquay United från engelska femteligan.

Högst odds hittar jag hos NordicBet som ger 1.91 för det raka spelet, ett odds som måste testas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.91 hos NordicBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.