Speltips:

Jag väljer att spela på att Manchester United vinner någon av halvlekarna. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Man United att vinna någon av halvlekarna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i åtta av Manchester Uniteds tio senaste matcher.
  • Spelet satt för AZ Alkmaars motståndare i deras senaste EL-match.
  • Manchester United kommer inte att ställa upp med det starkaste laget och det kommer istället att vara unga spelare som lär vilja ta chansen och visa upp sig.
  • Manchester United har inte förlorat någon hemmamatch sedan den 24 augusti.
  • Råder harmoni hos hemmalaget, när Ole Gunnar Solskjaer och hans mannar börjar få ordning på maskineriet.

Ska Ole Gunnar Solskjaer lyftas till skyarna igen?

Sagan började riktigt vackert. Det var ett United i kris som fick in en man som skulle vara lösningen. Men han hade egentligen inte åstadkommit enormt mycket under sina tidigare tränargärningar. Uppdraget som låg närmast i tiden var ett jobb som huvudansvarig tränare för Molde i den norska ligan. Och han tystade alla tvivlare ganska omgående. Ole Gunnar Solskjaer fick fart på ett tämligen sargat Manchester United och poängen började ramla in för det historiskt anrika laget. Poängskörden fortsatte och Ole Gunnar hyllades något enormt. Kanske så enormt att det mer eller mindre gick över till det extrema och att man helt enkelt blev för naiva. Man valde att förlänga hans kontrakt och han omvandlades från att vara den temporära lösningen till den permanenta. Och hittills har det valet minst sagt varit tveksamt. Fram till nu. Man ska vara försiktig med att återigen hylla honom till skyarna, men nu ser han och laget att ha fått till en del av sitt spel, samtidigt som poängen rullar in. I ligan parkerar man på en femteplats med sina 24 poäng och har bara fem pinnar upp till Chelsea på tredjeplats. I Europa League är de klara för slutspel, men behöver minst ett kryss i torsdagens match för att vinna gruppen – vilket de lär vilja göra.

Till matchen mot AZ Alkmaar kommer man sannerligen med en någorlunda motivation. Efter att ha fått med sig några fina resultat i bagaget, i synnerhet på hemmaplan, så kommer man att vilja fortsätta på samma spår. Man ställer visserligen inte upp med det absolut starkaste laget, utan en hel del yngre spelare lär få chansen, men uppgiften att få med sig en seger i en av halvlekarna lär vara överkomlig. Spelet sitter nämligen i åtta av Manchester Uniteds tio senaste matcher. Lägg därtill att spelarna som kommer att få chansen kommer att vilja visa upp sig, samtidigt som det i dagsläget råder harmoni i laget. Dessutom har Manchester United visat sig vara svårslagna på hemmaplan. De har nämligen inte förlorat någon hemmamatch sedan den 24 augusti.

Hemmalaget kommer till spel utan Bailly, Dalot, Fosu-Mensah och Pogba.

Kanonform hos gästerna

Arne Slot och hans mannar har minst sagt briljerat på senare tid. Den fina formen man visat upp på sistone kan inte viftas bort av någon, på något sätt under några som helst omständigheter. De har inte bara vunnit övertygande i en handfull matcher, utan de har stundtals även fullkomligen kört över sina motståndare. Detta har gjort att AZ Alkmaar nu befinner sig precis bakom Ajax i tabellen och nosar efter förstaplatsen. Med sina 38 poäng ligger de nämligen tre poäng bakom på andraplats. Och det är inte omöjligt att rollerna är ombytta inom en snar framtid. Sedan förlusten hemma mot Heerenveen med 4-2 har det vänt helt och hållet. Därefter kammade man nämligen hem sex raka segrar och gjorde 24 (!) mål utan att släppa in ett enda (!). På de nio senaste matcherna har de vunnit åtta och kryssat en. De siffrorna och prestationerna förklarar att det verkligen inte är läge för underskattning.

Samtidigt är AZ Alkmaar redan klara för EL-slutspelet. Det är därför inte alls omöjligt att man väljer att växla ner en hel del till denna match för att spara sig och fokusera på att gå om Ajax i ligan. Där lär egentligen prioriteten vara för Slot och hans gäng. Det kommer gynna United och göra uppgiften lättare för dem och troligtvis göra dem till gruppvinnare.

AZ Alkmaar saknar Chatzidiakos till denna match.

Speltips.se ger tipset:

Man United att vinna någon av halvlekarna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.