Det är dags för playoff-spel i den spanska andradivisionen, fyra lag gör upp om den sista biljetten till La Liga. Vi riktar fokus mot mötet mellan Deportivo och Malaga där doften av en målsnål tillställning känns klart påtaglig.

Match: Deportivo-Malaga (La Liga 2-playoff) | Speltips: Under 2,5 | Odds: 1,47 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.47 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tight tillställning att vänta

Deportivo och Malaga är två av lagen som gör upp om den sista La liga-biljetten. Under onsdagskvällen går det första playoff-mötet av stapeln och här förväntar jag mig en tight och låst tillställning. Under 2,5 mål blir tveklöst huvuddraget till 1,47 gånger pengarna.

Deportivo lyckades med nöd och näppe knipa den sista playoff-platsen efter en hård kamp med konkurrenten Cadiz, som mer eller mindre kollapsade under slutspurten med förluster mot Extremadura och Sporting Gijon i de två sista matcherna. Blott tre poäng lyckades Cadiz inkassera på de fem avslutande matcherna och på något sätt lyckades man alltså med konststycket att slarva bort playoff-platsen. För Deportivos del var det defensiven som prioriterades under slutspurten, samtidigt som man satte stort hopp till vassa omställningar. Ett minst sagt lyckat recept – de tre avslutande matcherna resulterade i sju poäng och tre hållna nollor.

Gästande Malaga lyckades knipa tredjeplatsen och playoff-chanserna sattes aldrig riktigt under stort hot. Gänget från Andalusien avslutade säsongen med fyra raka vinster och formen känns minst sagt het. 11 mål framåt lyckades gästerna producera på de fyra avslutande matcherna, samtidigt som man endast släppte in två baljor. Starka papper.

Två målsnåla lag

Kan inte riktigt se något av lagen sätta alldeles för mycket fokus på offensiven här. Förväntar mig istället en tight tillställning präglad av två försvarsinriktade lag. Faktum är att båda lagen är väldigt målsnåla, föga förvånande med tanke på att de största styrkorna ligger i defensiven.

Malaga har gått under 2,5-linan i 27 av 42 matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 64.2% av matcherna. Deportivo har i sin tur gått under samma lina i 29 av 42 matcher, vilket motsvarar hela 69% av matcherna. Båda lagen har hållit nollan i 18 matcher den här säsongen, en siffra som motsvarar hela 42% av matcherna. Det är siffror som ändå sätter lagens defensiva styrkor i ett glasklart perspektiv. Ur ett offensivt perspektiv så är det två lag som inte gör överdrivet mycket mål framåt – hemmalaget snittar 1,19 mål/match medan gästerna snittar 1,21 mål/match.

Deportivo har gått under 2,5-linan i de sex senate matcherna, tror inte den sviten ger vika under onsdagskvällen. Malaga har i sin tur gått över 2,5-linan i de fyra senaste matcherna, men då skall det tilläggas att laget spelat helt utan press. Nu är det helt andra förutsättningar som råder, för motståndet står ett defensivt starkt Deportivo och jag kan knappast se gästerna trycka på offensivt som man gjorde under slutspurten av serien. Det är trots allt en La liga-biljett på spel här, allt annat än en riskminimerande matchapproach hade förvånat mig.

Bägge mötena lagen emellan den här säsongen slutade oavgjort, 1-1 samt 0-0. Ett liknande resultat under onsdagskvällen hade verkligen inte överraskat mig. Under 2,5 mål klickas till 1,47 gånger krämen.

Speltips: Under 2,5 mål

Under 2,5 mål blir mitt huvuddrag i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Deportivo har gått under 2,5-linan i 69% av matcherna den här säsongen

  • Malaga har gått under 2,5-linan i 64,2% av matcherna den här säsongen

  • Deportivo har gått under 2,5-linan i de sex senaste matcherna

  • Båda lagen har hållit nollan i 42% av matcherna den här säsongen – vittnar om två defensivt starka lag

  • Bägge mötena lagen emellan den här säsongen gick under 2,5-linan (1-1, 0-0)

Under 2,5 mål spelas till 1,47 gånger pengarna hos Unibet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.47 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.