Det är verkligen kniven mot strupen nu för Los Angeles Galaxy när de gästar Colorado Rapids. Fem matcher återstår och om Galaxy ska ta sig till slutspel så måste man börja ta trepoängare. Med en Zlatan i målform samt ett pressat läge så vet vi alla vad utfallet brukar bli!

Match: Colorado Rapids – Los Angeles Galaxy (MLS) | Speltips: Zlatan Ibrahimovic att göra mål: Ja | Odds: @1.78 | Units: 1/5 | Spelstopp: 03:00

Rygga till 1.78 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Behöver tre poäng

Zlatan Ibrahimovic har totalt dominerat MLS den här säsongen, nu har han gjort hela 23 mål på 23 matcher och sju på de fyra senaste. Trots hans leverans så ser klubben ut att återigen missa slutspelet i MLS. Ett fiasko som Zlatan inte är nöjd med. Varför har det då blivit så trots den fina målproduktionen? Jo det är de minst sagt nonchalanta försvarsspelet. Två kryss och två förluster har de blivit på de senaste matcherna och man är nu en placering bakom de sju lag som går vidare till playoff. Senast blev det en 4-3 förlust på hemmaplan mot Seattle Sounders. Tre poäng här skulle innebära att man går upp på en playoffplats men man har då också en match mer spelad. Hoppet är alltså inte helt kört och med en glödhet Zlatan i spetsen som kommer göra allt för att gå för en titel så tror jag vi får se mål från hans sida. Men ska det gå vägen så måste resten av laget steppa upp rejält.

Colorado Rapids drömmar om slutspel är redan borta när man med fem matcher kvar att spela har tio poäng upp till de gyllene topp sju. Nu handlar det bara om att spela av säsongen och försöka behålla någon form av heder till nästa säsong. Den motivationsfaktorn har fungerat bra för dem hittills då man har två raka 2-0 vinster, först borta mot New York Red Bulls och den andra kom nu senast mot Seattle Sounders på hemmaplan.

Hungrig efter en titel

Ser man till LAs form på senare tid så ser det inte lovande ut men man har producerat en hel del mål, så det har inte varit problemet. Det är som tidigare nämnt försvarsspelet som verkligen behöver förbättras om man ska kunna gå vidare till playoff. Det glädjande beskedet är att just försvarsspelet har varit i fokus nu i en och en halv veckas tid och vad resultatet av det blir återstår att se.

För Colorado Rapids del så riskerar man att få spela den här matchen utan sin interna skytteligaledare, Kaiansu Kamara. Det skulle vara ett stort avbräck för deras offensiva spel och skulle ge Galaxys försvar lite andrum. För just nu är det verkligen kniven mot strupen för LAs del ifall man vill nå den åtråvärda slutspelsplatsen som skulle ge dem hoppet om att kunna ta en titel, något som Zlatan alltid är sugen på. Med Zlatans målfacit och den målform han har kryddat med att man måste ta tre poäng för att hänga på de andra så tror jag att han kommer att göra mål i den här matchen. Zlatan som målskytt klickas fint till 1.78 gånger pengarna.

Speltips: Zlatan Ibrahimovic att göra mål: Ja

Jag väljer att spela på Zlatan Ibrahimovic att göra mål: Ja, i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Zlatan har gjort 23 mål på 23 matcher den här säsongen.

  • Zlatan har gjort hela sju mål på de fyra senaste matcherna.

  • Galaxy måste vinna denna matchen för att haka på i jakten om slutspelet, vi alla vet vilken förmåga Zlatan har av att prestera när det behövs.

  • Colorado Rapids har trots sina fina resultat de två senaste matcherna ingenting att spela för längre.

Högst odds hittade jag 10/9 kl 15:20 hos Unibet som ger 1.78. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 1.78 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.