SPELTIPS 13/6 inför Start – HamKam: Cupmöte mellan två divisioner!

Cupspelet är något som har väldigt hög status inom den norska fotbollen och under onsdagen är det dags för åttondelsfinalspel. Kampen går mellan IK Start från förstadivisionen och HamKam från andradivisionen. Ett möte mellan två divisioner helt enkelt. Klasskillnaden bör dock vara påtaglig och vi tar därför ställning för IK Start.

Match: IK Start – HamKam (Norska Cupen) | Speltips: 1 | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:30

Bra inbördes facit

IK Start har knappast fått den bästa starten på säsongen i norska Eliterserien. Efter 13 spelade matcher har man bara tagit två vinster och totalt spelat ihop åtta poäng. Detta är givetvis ett facit som inte skrämmer särskilt många. Vi ska dock komma ihåg att dessa resultat varit mot lag från förstadivisionen. Nu är det alltså dags för ett cupmöte mot HamKam som kommer ifrån andradivisionen. Därmed bör det vara viss skillnad på kvaliteten mellan lagen.

Är det något som verkligen talar för Start i onsdagens match så är det resultaten i de senaste mötena lagen emellan. Historik brukar kunna väga tungt när två lag ställs mot varandra och så kan det absolut komma att bli även i denna matchen. På de sex senaste matcherna mellan lagen har Start vunnit fem och en har slutat oavgjort. Ser vi enbart till matcherna då Start varit hemmalag kan vi konstatera att Start vunnit fem och HamKam bara vunnit två.

Mittenlag i andradivisionen

Start må inte ha fått den bästa starten på säsongen. Men då ska vi komma ihåg att de alltså spelar i en division över onsdagens cupmotståndare Hamkamratene. HamKam spelar för närvarande i Obos-ligaen som är Norges motsvarighet till Superettan. Väl i andradivisionen har man dock inte imponerat nämnvärt. Tolv matcher har man spelat såhär långt och 16 poäng har man samlat ihop.

Fyra vinster, fyra oavgjorda och fyra förluster vittnar om att man har svårt att hitta en stabilitet sett till formen. Efter de tolv första matcherna ligger laget på en niondeplats i tabellen. En mittenplacering med andra ord. På de sex senaste matcherna har man vunnit tre, förlorat två och spelat en oavgjord. Men nu är det alltså dags att ställas mot ett aningen mer etablerat lag än de man vanligtvis brukar möta. Känslan är att det är en nivå för högt för HamKam.

Speltips: IK Start vinner matchen

Dagens speltips blir att IK Start vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IK Start ligger i en division högre upp än HamKam.

  • IK Start har vunnit 5 av de 6 senaste inbördes mötena.

  • IK Start har vunnit 5 av de 7 senaste hemmamatcherna mot HamKam.

  • HamKam har haft svårt att hitta stabilitet i andradivisionen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.50 för den raka ettan. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-10T22:38:06+00:0012 juni, 2018|Fotboll, Norska Cupen|0 kommentarer
19-årig idrottsentusiast med ett brinnande intresse för såväl inhemsk som utländsk fotboll. Sebastian kommer dagligen förse er med speltips där huvudfokus kommer att ligga på Allsvenskan och Superettan. Håll utkik på hemsidan för att ta del av hans tips.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok