Match: Vasalund – Piteå (Division 1) | Speltips: BLGM | Odds: 1,85 | Spelstopp: 19:00 | Spelbolag: Bethard

Då är jag tillbaka efter en dags ledighet, tyvärr inte till något smaskigt utbud men det går att hitta fina lir ändå om man letar. Ett exempel på det är Vasalund-Piteå, ett botten mot toppen möte.

Vasalund går som tåget i Division 1 Norra och framförallt på hemmaplan, där har man numera 8 raka matcher utan förlust. Det kan vara en av anledningarna till varför vi får ynka 1,27x på hemmaseger vilket inte är spelvärt alls. Istället har jag kikat runt på lite olika alternativ och kommit fram till att BLGM är ett spel som passar matchen bra. För Vasalund har 9 av sina totalt 14 matcher i årets serie slutat med att “båda lagen gör mål”, trots att man ligger så högt placerade.

För bortalaget Piteå går det desto tyngre, bokstavligt talat. Man ligger placerade näst sist och har endast spelat in 11 poäng på sina 14 matcher. Det som är notervärt här är att man allt som oftast både gör och släpper in mål i matcherna. Man har mäktat med att göra 15 mål trots att man är såpass långt ner i tabellen och jag kan tycka att man är något bättre än vad tabellen faktiskt visar. 12 av lagets 14 matcher har slutat med “båda lagen gör mål”.

Om man då räknar ihop dessa två lags matcher utifrån BLGM så har 19 av deras 28 matcher tillsammans slutat med BLGM. Om inget oanat inträffar så bör det betyda att vi har en hög chans procentuellt på spelet. Vi får alltså 1,85x hos Bethard och det tar jag alla dagar i veckan utan att blinka!