Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i 15 av deras 18 senaste inbördes möten.

  • Twente besegrade Ajax med 1-2 i deras senaste inbördes möte.

  • Ajax har löst underspelet i sex av deras åtta senaste matcher.

  • Twente har löst spelet i sex av deras sju senaste ligamatcher.

  • Ajax har släppt in 12 mål i deras 15 ligamatcher, ett målsnitt som är relativt låg i en målglad liga som Eredivisie.

Vann senaste inbördes mötet

Vi bjuds på ett spännande toppmöte i den nederländska toppligan under torsdagskvällen. Det är tabellsexan Twente som tar sig an giganten och serieledaren Ajax. Vi är inne i den 16:e omgången av ligaspelet och dessa två lagen drabbas samman på Grolsch Veste Stadium.  Ajax har fullständigt dominerat den nederländska toppligan under de närmaste säsongerna, men Twente lyckades besegra storklubben i deras senaste inbördes möte.

Twente besegra Ajax för drygt en månad sedan, ett positivt resultat som skapar en betydligt bättre känsla inför torsdagens batalj. Vi tror att hemmalaget kommer ge Ajax en rejäl utmaning om de tre viktiga poängen som står på spel. Båda lagen besitter starka försvarsspel trots den målglada ligan de befinner sig i. Twente har löst vårt underspel i sex av deras sju senaste ligamatcher. Målvakten Joel Drommel har faktiskt bara släppt 19 mål i deras 15 ligamatcher den här säsongen, ett facit som visar på Twentes fina försvarsspel.

Favoriten Ajax

Ajax är storfavoriter i nästan samtliga matcher i den nederländska toppligan. Klubben har med sin briljanta ungdomsakademi lyckats slussa upp oerhört många talanger i A-laget. Dessa spelarna har sedan hjälpt klubben till att ta massvis med titlar under åren, Ajax är den klubben som tagit flest ligatitlar i hela Eredivisie. Deras favoritskap är välförtjänt och talangproduktionen verkar aldrig ta slut.

Efter 15 spelade omgångar hittas Ajax högst upp i tabellen med 35 inspelade poäng. De har visserligen konkurrens av formstarka Vitesse och topplaget PSV, men en vinst under torsdagen skulle öka avståndet ner till tabelltvåan. Men som vi tidigare nämnt hade Ajax det tufft mot Twente i deras senaste inbördes möte, ett möte som slutade i en 1-2 seger till Twentes favör. Ajax har släppt in tolv mål i deras 15 ligamatcher, ett målsnitt som är  lågt i en fartfylld liga som Eredivisie. Men nu är det två jämna lag som möts under torsdagen och vi tror på en allt tätare resultatställning. Underspelet har suttit i sex av deras åtta senaste matcher.

Speltips.se ger tipset:

Under 4.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.