Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 12.23

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Aston Villa har löst BLGM-spelet i nio av deras elva senaste ligamatcher.

  • Sheffield United har släppt in mål i fem raka ligamatcher.

  • Spelet har suttit i fem av deras sex senaste inbördes möte.

  • Aston Villas Jack Grealish är i storform. Engelsmannen har stått för fyra mål och fyra assist i ligaspelet.

  • Sheffield har gjort mål i sju av deras åtta senaste ligamatcher.

Överraskat rejält

Innan säsongen drog igång var det inte många som trodde på nykomlingarna Sheffield United. Majoriteten placerade laget i bottenstriden och trodde på en nedflyttning direkt. Efter 16 omgångar har Chris Wilders mannar imponerat rejält och visat sig hålla en bra Premier League-nivå. Just nu hittas laget på en överraskande åttonde plats med 22 inspelade poäng. Lika många poäng som den krisande storklubben Arsenal har tagit under den här ligasäsongen. Dessutom hittas även Tottenham endast en poäng framför nykomlingen.

Chris Wilder har skapat ett lag med en otrolig arbetskapacitet. Trots att laget besitter en av de lägsta trupplönerna i ligan har tränaren fått ihop ett väldigt bra kollektiv. Sheffield United har visat upp ett starkt försvarsspel och därmed varit svårslagna i ligaspelet. Men under den närmaste tiden har Sheffield haft svårt att hålla nollan. Den inlånade målvakten Dean Henderson har fått hämta bollen i nätmaskorna i flera matcher i rad. Hemmalaget har släppt in mål i fem raka ligamatcher. Framåt har anfallaren Lys Mousset varit tongivande med sina fem mål och  tre assist. Den kreativa fransmannen erbjuder det där lilla extra som Sheffield United behöver för ett välfungerande anfallspel. Han utgick skadad i senaste ligamatchen mot Norwich men ser ut att vara redo för spel under lördagen.

Blandat och gett

Den anrika klubben Aston Villa reser alltså till Bramall Lane under lördagen. Det är två nykomlingar som tar sig an varandra i den 17:e omgången av Premier League. Gästerna har haft en tuffare start på ligasäsongen. I skrivande stund befinner sig Aston Villa på en 17:e plats med 15 inspelade poäng. Konkurrenten Southampton befinner sig på samma antal poäng men hittas under nedflyttningstrecket på grund av en sämre målskillnad. Aston Villa har blandat och gett, men laget måste ha en betydligt högre lägsta nivå ifall de ska hålla sig borta ifrån bottenstriden.

Gästernas främsta spelare har helt klart varit engelsmannen Jack Grealish. 24-åringen startade ligaspelet som innermittfältare men har med säsongens gång fått en ny position ute till vänster. I den framflyttade rollen har Grealish glänst och varit delaktig i princip allting som Villa skapat framåt. Hittills har det blivit fyra mål och fyra assist på 14 ligastarter. Med en formstark Grealish tror undertecknad på att Aston Villa hittar nätet även under lördagen. De har löst BLGM-spelet i nio av deras elva senaste ligamatcher.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 12.23

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.