Det är dags för returmatcherna i Europa Leagues åttondelsfinaler. På Estadio da Luz i Lissabon tar Benfica emot Dinamo Zagreb. Kroaterna har ledningen efter första mötet och vi väljer att köra på ett handicapspel.

Match: Benfica – Dinamo Zagreb (Europa League) | Speltips: Dinamo Zagreb +2 (3-vägs) | Odds: @1.57 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Svårt utgångsläge och oklar form

Benfica har ett tufft utgångsläge inför den här returmatchen. På grund av 1–0 förlusten i Kroatien förra veckan är man pressade att vinna den här matchen för att kunna ta sig vidare. Men man måste också spela ganska försiktigt. För ifall Dinamo Zagreb skulle göra mål kommer det, tack vare bortamålsregeln, att krävas minst tre mål från Benficas sida. Det ska därför bli intressant att se hur man väljer att ta sig an matchen.

En annan sak som bör oroa Benfica inför matchen är lagets form. Som sagt så förlorade man första mötet av dessa två. Dessutom lyckades man bara få med sig ett kryss i helgens ligamatch mot Belenenses. Ett resultat som innebar att Porto kom upp på samma poäng i kampen om ligatiteln, som Benfica trots allt fortfarande leder tack vare bättre målskillnad.

Den senaste tidens resultat innebär också att Benfica haft svårt att vinna sina matcher med tillräckligt stora siffror för att det handicapspel vi valt ut inte ska gå in. Endast i en av de fem senaste matcherna har man vunnit med mer än ett måls marginal. Vårt spel har alltså suttit i fyra av Benficas fem senaste matcher.

Mycket stark form

Dinamo Zagreb sitter alltså i förarsätet inför den här returmatchen. Man lyckades göra ett mål och hålla tätt bakåt på hemmaplan i första mötet och kan därmed spela på resultatet under torsdagskvällen. Jag förväntar mig att man tar sig an matchen med en ganska defensiv spelidé, men att man också kommer att ta de chanser som ges för att göra mål. Ett mål för Dinamo Zagreb kan som sagt bli det som definitivt fäller avgörandet.

Utöver 1–0 ledningen så finns det också andra positiva saker som talar för Dinamo Zagreb. En av dessa är såklart lagets fina form. Man har nämligen vunnit fem av sina sex senaste matcher och dessutom gått obesegrade i alla dessa. Det innebär alltså att spelet vi valt ut sitter i samtliga dessa. Men det spelet stannar inte där. Det har faktiskt suttit i hela nio raka matcher. Så det bör finnas goda förutsättningar för att så blir fallet även den här gången.

Speltips: Dinamo Zagreb +2 (3-vägshandicap)

Dagens speltips blir Dinamo Zagreb +2 (3-vägshandicap). Det innebär att spelet går in ifall Dinamo Zagreb vinner matchen, spelar oavgjort eller förlorar med ett måls marginal. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fyra av Benficas fem senaste matcher.

  • Benfica måste vara försiktiga, med tanke på att ett bortamål för Dinamo Zagreb kan bli ödesdigert.

  • Spelet har suttit i Dinamo Zagrebs nio senaste matcher.

  • Dinamo Zagreb har en ledning att försvara och lär ta sig an matchen med en defensiv spelidé.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.57. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.57 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.