Ett otroligt intressant möte väntar på Friends Arena när AIK tar emot Sirius som enda laget som gått rent i de två första omgångarna. Trots två målsnåla matcher från hemmalagets sida så måste målspelet testats i kvällens möte, överspelet klickas!

Match: AIK – Sirius (Allsvenskan) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @1.86 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 1.86 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Dags för leverans från AIK-offensiven

Ännu en tuff match på tur för AIK när Sirius som startat av säsong 2019 på bästa möjliga sätt och dessutom det enda laget som plockat full pott så här långt. På Stockholms-klubbens spelschema var det klart sedan innan att de två första matcherna skulle vara två svåra uppgifter att bemästra men att sedan i tredje rundan få gå upp mot ett lag som på förhand tippats på nedre halvan och faktiskt mer bestämt ett bottenlag. Men efter Sirius säsongsöppning känns inte de regerande mästarna som ett säkert kort längre trots spel på Friends Arena. Trots detta sätts Rikard Norlings mannar som stora favoriter på hemmagräset men jag lägger ingen tyngd i kvällens resultat utan sätter fokuset på målspelet i matchen.

Det är utan tvekan ett AIK som lagt ner mycket krut i den sista tredjedelen, med spelar som Henok Goitom, Obasi Tarik Elyounoussi, stefan Silva och den unge talangen Saku Ylätupa, där den sistnämnde setts på en roll som offensiv mittfältare. En position som Anton Salétros, som vänt hem på lån från de ryska klubben Rostov även spelar på. Trots en bred offensiv valde AIK att sent i transferfönstret värva in islänningen Kolbeinn Sigthorsson och Jack Lahne. En otroligt intressant och bred offensiv som tyvärr från de regerande mästarnas ögon inte presterat i de två öppningsmatcherna i Allsvenskan. Tror dock vi kommer se en hel del mål från AIK denna säsongen, det har sett spännande ut så här långt trots utan resultat. Den snabba AIK-offensiven skapar mycket lägen och känslan är att det kommer öppna upp sig större ytor för de regerande mästarna i kvällens möte med Sirius.

Full pott i säsongsöppningen

Sirius har som nämnt tidigare haft en mycket fin säsongsinledningen och är i faktum det enda lagets om tagit 6 av 6 möjliga poäng. I premiären var de på förhand ifrågasatte Sirius på Guldfågeln Arena och besegrade Kalmar med 0-2 och efter detta stod de blåsvarta för en en fin första halvlek mot Eskilstuna där hemmalaget hade 3 bollar i baksidan av nätet. Sirius var förtippade som ett av lagen vars existens i Allsvenskan skulle stå på spel när säsong skulle avrundas. Nu är vi enbart 2 matcher in i säsongen men Sirius har redan knäppt till bland annat fotbollsjournalisten Olof Lundh på näsan som tippade Sirius på en 14:e plats men ännu är det för tidigt att säga något annat än att de ska bli intressant att få följa Sirius närmsta matcher och se hur formen kan hålla i sig. Kikar vi en blick på kvällens målspel så sitter överspelet på 2.5 mål sitter spelet i 2 av de 3 senaste inbördesmötena. Sirius har dessutom under sina 5 senaste matcher ett målsnitt som ligger på 3 mål per match.

Speltips: Över 2.5 mål

Jag väljer att spela på att det blir över 2.5 mål i matchen, alltså minst 3 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK sitter på en otroligt intressant offensiv.

  • Spelet har suttit i 2 av de 3 senaste mötena lagen emellan.

  • Det har blivit 7 mål totalt i Sirius 2 första matcher.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.86. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.86 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.