Allsvensk fotboll står i fokus och det är mötet mellan Östersund och Norrköping på Jämtkraft Arena som vi kommer rikta blicken mot, ett hemmalag som haft det oerhört tufft på senaste och tvärtom gäller för motståndarna som har gjort det riktigt bra på senaste. Bortalaget ser jag som favoriter att vinna och vi tar ställning.

Match: Östersund – Norrköping (Allsvenskan) | Speltips: Norrköping DNB | Odds: @1.60 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Många frågetecken

Östersund är ett lag som inte har haft speciellt mycket att hurra över och är fortfarande på jakt efter en vinst. Senast Östersund var för nio matcher sedan hemma mot Helsingborg. Däremot har man tre raka matcher utan förlust nu, dock så är det oavgjort man spelat bara mot Sundsvall och Göteborg hemma och så sist Sirius borta. Den blandade resultatraden gör att det blir väldigt svårt att veta var man har Östersund någonstans, dels för spelet men också för att det pågår en spelaromsättning i laget just nu. Man har saknat sin målvakt i Ally Keita och Mukiibi varit iväg på landslagsuppdrag i Afrikanska Mästerskapen. De spelarna är nu tillbaka och ska kunna spela direkt igen. Frågan är hur slitna dem är efter ett mästerskap, på plussidan så är Dino Islamovic tillbaka efter avstängning. Alhaji Gero har man också tappat som har blivit klar för Helsingborg men är fortfarande till Burchnalls förfogande en match till. Där finns också ett frågetecken ifall man använder honom i startelvan. Man har också gjort klart med tre nyförvärv, men ingen av dessa spelare är klara till helgen. Men det kanske största avbräcket är att både Sonko Sundberg och Isherwood är avstängda. Att ett såhär svajigt ÖFK har i sig att besegra ett Norrköping i storform ser jag inte hända.

Fin form

Norrköping studsade snabbt tillbaka efter bakslaget mot Sirius och man känner åter igen dem i sin fina form. 2-1 seger hemma mot Häcken sist och duon längst fram i Totte Nyman och Jordan Larsson har gjort det extremt bra och producerat mål på löpande ban. Trots tätt matchande så bör man kunna ställa en stark elva på plan mot Östersund. Att åka upp till Jämtkraft Arena och bara plocka hem tre poäng är inte det lättaste trots att man är i fin form men jag tror att man kommer göra det, skulle man inte vinna så ligger krysset nära till hands då jag inte tror att dem förlorar här, pengarna tillbaka vid oavgjort känns därför logiskt.

I Europa League så slog Norrköping det irländska laget St.Patricks med 2-0 under torsdagen och nu är man tillbaka igen på allvar med sitt fina spel och form, spelet känns givet.

Speltips: Norrköping DNB

Jag väljer att spela på Norrköping DNB. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Östersund har inte vunnit på åtta matcher.

  • Norrköping har vunnit tre raka på bortaplan.

  • Norrköping vann båda mötena lagen emellan förra säsongen.

  • Norrköping kommer med stort självförtroende efter en fin 2-1 seger mot häcken och vinst i EL kvalet med 2-0 över St.Patricks.

  • Jordan Larsson och Totte Nyman är i storform.

Högst odds hittade jag 13/7 kl 12:00 hos Unibet som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.