Speltips:

Jag väljer att spela på att Atalanta vinner minst en halvlek. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Atalanta att vinna någon av halvlekarna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/1 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre raka matcher lagen emellan.

  • Spelet sitter i sju av Atalantas tio senaste matcher.

  • Spelet sitter för Fiorentinas motståndare i åtta av lagets tio senaste matcher.

  • Atalanta är i storform. Först körde man över Milan med 5-0 och sedan fick man med sig samma siffror mot Parma. Senast var man nära att slå den dåvarande serieledaren Inter.

  • Fiorentina vann visserligen senast, men med nöd och näppe, trots att man tillsatt en ny tränare i Giuseppe Iachini.

Kommer de tillbaka denna säsong?

Fiorentina har sannerligen inte kommit upp i nivå den här säsongen. Blandat och gett har man absolut gjort. I synnerhet vid inledningen av denna säsong, där man bokstavligen hade skyhöga toppar och väldigt låga dalar. Men på senare tid har man mer eller mindre grävt ner sig i en helt egen dvala. Ett rum med fyra väggar. En situation med stor hopplöshet. Fiorentina parkerar på 14:e plats i tabellen och har faktiskt bara sju poäng till nedflyttningsplats. Vill det sig riktigt illa kan man ramla ner några positioner och slåss om ”salvezzan” vid slutskedet av denna säsong. Däremot har man lika många poäng upp till en sjundeplats, vilket gör att detta kan sluta lite hur som helst. Senast kommer Fiorentina från en seger hemma mot SPAL, och det var en efterlängtad sådan. De hade nämligen inte vunnit på tio Serie A-matcher. Trots motståndets nivå, var det en seger med nöd och näppe. Pezzella satte nämligen det avgörande 1-0-målet i matchens 82:a minut.

Vinsten fick man visserligen med sig, men det var med en hårsmån. Prestationerna har inte skjutit i höjden, trots att man tillsatt en ny tränare i Giuseppe Iachini. Frågan är om han hinner vända på skutan innan säsongen är över. Troligtvis kan det inte bli så mycket värre än vad det redan är. Ett spel på att motståndarna vinner någon av halvlekarna, sitter i åtta av lagets tio senaste matcher. Dessutom har man haft svårt mot Atalanta på sistone. Detta spel sitter i tre raka matcher lagen emellan.

Storspelaren Franck Ribery saknas ännu.

De är på allvar

Atalanta har hängt på i toppen av Serie A under ett tag nu. Många gånger ställde man sig frågan om detta var en tillfällighet och om den häftiga effekten snart skulle avta. Och länge intalade man sig faktiskt att detta är ett lag som inte håller hela vägen, eftersom det inte är en storklubb vi talar om. Men Atalanta har sannerligen motbevisat alla tvivlare. De är med där uppe. De plockar sina poäng. De visar upp ett riktigt fint spel, och sist men inte minst så kör de över sina motståndare. Atalanta ligger i dagsläget på fjärdeplats i tabellen och har lyckats spela in 35 poäng.

Mest anmärkningsvärt är nog deras tre senaste matcher. Om man har tyckt att Atalanta har hållit en hög nivå tidigare, kan man verkligen säga att de gjort det på sistone. Detta lag är nämligen i dunderform. Först körde man över Milan med 5-0 för tre matcher sedan, och därefter mäktade man med att få till samma resultat mot Parma. Senast kommer man från ett 1-1-resultat borta mot den dåvarande serieledaren Inter. De senare hade stora problem med Atalanta hemma på San Siro och den matchen kunde slutat hur som helst. Dessutom sitter ett spel på Atalanta att vinna minst en halvlek i sju av lagets tio senaste matcher. Fiorentina kliar nog sig i huvudet och frågar sig hur man ska lösa denna match!

Speltips.se ger tipset:

Atalanta att vinna någon av halvlekarna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/1 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.