Speltips:

Jag väljer att spela på Atalanta över 1,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atalanta har gjort överlägset flest mål i hela Serie A – 61 stycken över 23 omgångar

  • Atalanta har gjort 31 mål på elva hemmamatcher i ligaspelet

  • Roma har tre förluster och ett kryss de fyra senaste matcherna

  • Roma har under de senaste veckorna släppt in fyra mål mot Sassuolo och tre mot Bologna

  • När lagen möttes tidigare under säsongen i huvudstaden vann Atalanta med 2-0 trots att Roma alltså var värdlaget

Öser på framåt

Atalanta mot Roma, ett nyckelmöte i jakten på att kunna säkra Champions League-plats vid säsongens slut. De blåsvarta hittar vi för närvarande på en fjärdeplats i Serie A, men placeringen hotas av Roma som vid vinst här skulle ha exakt lika många poäng som Atalanta. Det är alltså ett lite extra hett toppmöte vi bjuds på här, ett möte som på förhand luktar målrikt. Inte minst för hemmalaget. Atalanta har imponerat stort med sin offensiv under säsongens gång – i synnerhet hemma i Bergamo. 31 gjorda mål på elva hemmamatcher talar sitt tydliga språk, och allt som allt har man skickat in hela 61 (!) bollar i nät över 23 omgångar i seriespelet. Överlägset bäst siffror i hela divisionen.

Efter chockförlusten mot SPAL på hemmagräs hoppade Atalanta snabbt tillbaka på vinnarspåret när man krossade Torino med hela 7-0 trots att man var på resande fot. Sedan dess har man spelat mot Genoa och Fiorentina – och löst överspelet i samtliga matcher. Här lär man fortsätta på samma spår, Roma är inte sig själva för tillfället och kommer till denna bortamatch med en usel form, här lär Atalanta utnyttja just det.

Formsvacka

Roma var inne i en väldigt fin period för ett tag sedan, men nu ser det inte lika bra ut för laget från huvudstaden. Det började med uttåg ur cupen när man stötte på Juventus, och sedan dess har man kryssat mot Lazio och förlorat mot både Sassuolo och Bologna. Nu senast föll man mot de sistnämnda trots att man hade hemmaplansfördel, en match dessutom släppte in tre mål i. Mot Sassuolo fick man hela fyra mål emot sig. En nedåtgående form för storlaget alltså, man har trots allt släppt in hela elva mål på fyra matcher. Ett snitt på 2,75 mål per match. Inget facit man vill ha med sig när ett offensivt starkt Atalanta väntar i nästa drabbning!

Inbördes statistik är heller inte gynnsam för Roma. När lagen möttes tidigare under säsongen, med Roma som värdlag, vann Atalanta komfortabelt med 2-0. En hemmaseger här ligger onekligen nära till hands – men samtidigt får man ha i åtanke att Atalanta faktiskt inte ens vunnit hälften av sina hemmamatcher. Detta trots att man öser in mål på hemmagräset. Istället känns överspelet betydligt tryggare, ett spel som vi får till ett riktigt bra odds.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.