Under fredagskvällen drar omgång 28 av La Liga igång, det är Real Sociedad som tar emot Levante hemma på San Sebastian. Vi klickar i underspelet!

Match: Real Sociedad-Levante(La Liga) | Speltips: Under 3.5 mål| Odds: @1.40 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Skadeskjutet hemmalag

Hemmalaget Real Sociedad besitter en väldigt lång skadelista just nu, hela sju stycken spelare dras med skavanker där vissa är långtidsskadade medans andra besitter lite lättare skador. Laget anfallare Willian Jose missar morgondagens match på grund av en sträckning i baksida lår. Jose har stått för nio mål den här säsongen och står tillsammans med Mikel Oyarzabal för spetsen i lagets offensiv. Oyarzabal har varit strået vassare i målproduktionen och därmed stått för tio mål i La Liga den här säsongen.

Real Sociedad blandar och ger i årets ligaspel, laget har två raka förluster i bagaget. Den senaste var mot Sevilla som körde över Sociedad, det slutade med hela 5-2 till Sevilla. Innan dessa två förlusterna var Real Sociedad obesegrade i hela åtta raka ligamatcher, det är alltså ett hemmalag som pendlar rejält i prestationerna. I skrivande stund hittas laget på en nionde placering i tabellen, trots deras dippar har Sociedad fortfarande chans på Europa League platserna. Sevilla besitter den sista EL-placeringen och innehar endast fem poäng mer än hemmalaget. Sociedad har löst under 3.5 mål i  sex av deras sju senaste matcher.

Bottenstriden börjar närma sig

Bortalaget Levante hittas just nu på en femtonde placering i tabellen. Laget har 30 inspelade poäng, vilket är fem mer än konkurrenten Celta Vigo som hittas under nedflyttnings-strecket. Med Levantes trevande form får laget börja se upp rejält för den förödande bottenstriden. Efter 27 omgångar har det blivit åtta vinster, sex oavgjorda och tretton förluster den här säsongen. Morgondagens match är alltså otroligt viktig för Levante att försöka öka avståndet ner till träsket.

Som sagt sitter bortalaget Levante på en otroligt svag form på senaste tiden. Det har blivit fyra förluster på sina fem senaste La Liga-matcher. På sina åtta senaste har laget endast stått för totalt sju mål, vilket fyra av dem kom i mötet med svaga Celta Vigo. Bortalagets målproduktion har stannat av på senaste, där speciellt två spelare står för det största ansvaret. Nämligen Roger och Jose Luis Morales, tillsammans har de gjort 18 mål och är vitala för lagets offensiv. Under morgondagens möte fokuserar vi på målspelet, Levante har löst under 3.5 mål i fem av deras sex senaste matcher. Vi tror på liknande historia imorgon!

Speltips: Under 3.5 mål

Jag väljer att spela Under 3.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sociedad har löst spelet i sex av deras sju senaste ligamatcher.

  • Levante har löst spelet i fem av deras sex senaste ligamatcher.

  • Det har blivit under 3.5 mål i nio av deras elva senaste inbördes möten.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.40. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.40 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.