Vi bjuds på en rad fina matcher från Allsvenskan under söndagen men vi fokuserar på mötet mellan Häcken och AIK på Bravida Arena. Häcken har som bekant väldigt svårt mot topplagen och den statistiken tror jag inte kommer bli bättre efter den här matchen!

Match: Häcken – AIK (Allsvenskan) | Speltips: AIK DNB | Odds: @2.17 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 2.17 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Svårt mot topplagen

I Sveriges näst största stad så har alltid IFK Göteborg varit storebror men under de senaste säsongerna så måste ändå säga att det är Häcken som tagit över rollen som bäst i stan. Häcken har flertalet gånger presterat fina tabellplaceringar, förra året kom man femma och året innan de kom man fyra. I nuläget ligger man på en fjärdeplats men man är bara fyra poäng från att vara etta, en väldigt jämn toppstrid minst sagt. De har tagit fyra raka vinster om man räknar in matchen mot Qviding i Svenska cupen, innan dessa segrarna plockade man en poäng mot Malmö FF. I sin senaste match så körde man över Falkenberg med 4-1 och Paulinho samt Irandust såg till att man hade en 2-0 ledning redan efter dryga halvtimmen. Kizito kom in och gjorde 3-1 innan Paulinho skulle kliva fram ännu en gång och fastställa slutresultatet.

Häcken är ett väldigt bra lag och på hemmaplan har man vunnit åtta av sina elva matcher med bara två förluster. Men det är mot just topplagen som Häcken har störst problem, statistiken låter bra men det är också i de tuffaste matcherna som man nästan alltid fallerar. I en intern topp sju-tabell så ligger Häcken näst sist med endast fem poäng på de åtta spelade matcherna mot just topp sju lagen. Och det såg i princip likadant ut förra säsongen. Jag tror dem kommer få tufft här och mot just AIK har man inte vunnit på hemmaplan mot sedan 2011.

Kan fokusera fullt ut på Allsvenskan

AIK är som bekant de regerande mästarna och jakten på en titel även i år lever i högsta grad. Det handlar främst om Djurgården och AIK i nuläget som ligger etta respektive tvåa i tabellen där AIK ligger en poäng bakom. Den mindre lyckade roteringen av Rikard Norling i matchen mot Kalmar FF på hemmaplan som sedermera resulterade i en förlust kan visa sig kostsam i slutändan om det inte skulle bli guld. Man har dessutom haft en ganska intensiv period på senaste med tuffa matcher i Europa League-kvalet, nu senast åkte man ut mot Celtic i stadiet precis innan kvalificeringen till Europa League hade varit fullbordad. Nu kan man alltså fokusera fullt ut på Allsvenskan och man kommer gå in i den sista biten med stort självförtroende efter att man i den senaste matchen slog Djurgården med 1-0 i tvillingderbyt. Målet gjordes av Sebastian Larsson i den 23:e minuten och efter det hade AIK full kontroll på matchen och spelade ett sånt riktigt bra försvarsspel som bara AIK kan göra.

Inför matchen så får man klara sig utan Adu som åkte på ett rött kort i slutet av matchen mot Djurgården och saknas därmed i den här matchen. Nu när AIK endast har Allsvenskan i fokus och efter den fina vinsten mot Djurgården senast så tror jag att dem kommer vinna den här matchen. Laget har tagit näst flest poäng på bortaplan i hela Allsvenskan dessutom.

Speltips: AIK DNB

Jag väljer att spela AIK DNB i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har inte förlorat mot Häcken på bortaplan sedan 2011.

  • Häcken har väldigt svårt mot AIK men också mot de bra lagen generellt. Man ligger näst sist i den interna tabellen mellan topp sju-lagen.

  • AIK har lämnat Europa League kvalet och kan nu fokusera fullt ut på Allsvenskan.

  • AIK kommer till den här matchen med ett enormt självförtroende då man efter segern i tvillingderbyt bara är en poäng bakom serieledande Djurgården. Guldvittring hos “gnaget”.

  • AIK är det lag som tagit näst flest poäng på bortaplan i hela Allsvenskan.

Högst odds hittade jag 14/9 kl 13:30 hos Unibet som ger 2.17. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 2.17 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.