En fullspäckad helg med massa klubblagsfotboll var efterlängtat och välkommet efter landslagsuppehållet. Söndagen rundar av helgen med ett underbart  möte mellan två fina lag i franska Ligue 1. Monaco och Marseille drabbar samman, i en kamp som tenderar att bjuda på mål. Båda lagen sätter minst varsin kasse!

Match: Monaco – Marseille (Ligue 1) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1,70 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1,70 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Var befinner sig Monaco egentligen?

Hemmalaget och dess situation är minst sagt en gåta. För en inte alltför lång tid sedan befann man sig i det absoluta finrummet, Champions League, var saker och ting sannerligen såg ut att vara en dans på rosor. Monacos öde är ett praktexempel på hur fort en härlig situation kan vända till en bedrövlig sådan. Den gångna säsongens insats, likväl inledningen av denna, är helt klart beklämmande att bevittna. Fjolårssäsongen sammanfattas som en besvikelse, då laget med nöd och näppe klarade sig ifrån degradering. En nedflyttning hade inte bara inneburit spelarflykt, men hade också reducerat klubbens förutsättningar drastiskt. För Monacos del blev det lyckligt nog inte så. Under säsongens gång sparkades istället legendaren Thierry Henry och man hämtade tillbaka den tidigare coachen, Leonardo Jardim.

Den gode tränaren har dock inte fått den starten han hade hoppats på. Två brakförluster med hela 0-3 i baken var allt annat än ett önskat scenario. De matcherna följdes sedan upp med två oavgjorda resultat, 2-2 borta mot Nimes samt 2-2 hemma mot Strasbourg senast. Det har mer eller mindre spottats in mål i Monacos bur, samtidigt som man faktiskt snittat ett mål per match framåt. Det har inte direkt bjudits på någon hejdundrande fotboll och mycket tyder på att laget kan gå ett värre öde än fjolårets. Ett spel där båda lagen gör mål dock väldigt möjligt. Spelet sitter nämligen två raka matcher för Monaco och det är ingen hemlighet att försvaret är ihåligt. Ett glädjande besked fick man i den senaste matchen också. Nyförvärvet Islam Slimani levererade direkt och satte två mål i bortamatchen. Positivt är att anfallaren har visat att han ännu har näsa för mål. Förövrigt har Monaco även hämtat in Bakayoko och Augustin, två välkomna tillskott. Efter uppehållet lär man ha samlat sig något och nyförvärven bör ha hunnit komma in i laget. Monaco sätter minst ett mål på hemmaplan! Laget saknar Stevan Jovetic inför matchen och Augustin, Geubbels samt Subasic är osäkra inför matchen.

Fin seger i den senaste bortamatchen

Marseille hade däremot en roligare fjolårssäsong. Tabellplaceringen vid slutet av säsongen kanske inte var det mest önskvärda, men den femteplatsen man uppnådde ska inte sågas alltför mycket. Lagen framför hade säsonger som slog över förväntan och den största besvikelsen för Marseilles del är egentligen att man missade Europa League. Inför denna säsong har man ett rätt så spännande lag. Här måste även nämnas att man har ett oerhört kittlande namn på tränarbänken. Andres Villas-Boas hämtades in för att träna detta lag och förväntningarna är stora. Portugisen tog sig en sabbatsperiod och var ifrån fotbollen ett tag, men är nu tillbaka för nya utmaningar. Inledningen av denna säsong kunde däremot gått bättre. Laget inledde med en tung förlust hemma Reims och följde upp det med ett kryss borta mot Nantes.

Det får nog ses som en trög start, antagligen, eftersom laget vaknade till matchen därpå och tog en tung seger över Nice på bortaplan med 1-2. I den senaste matchen bärgade de ytterligare en viktig seger över St. Etienne med 1-0. Den knackiga inledningen har helt enkelt blåsts bort i resultatväg och nu har man två raka trepoängare. Intressant att nämna här är anfallaren Benedetto, som målat två gånger under de fyra inledande matcherna. Benedetto hämtades in inför denna säsong och är tänkt att utgöra en viktig roll i offensiven för Marseille.

Spelet att båda lagen gör mål sitter i den senaste bortamatchen för Marseille. Coachen ställer upp sitt lag med en fint formerad 4-3-3. Noterbart inför denna match är också de senaste resultaten lagen emellan. Spelet sitter i sex raka matcher emellan. Det har blivit en form av tradition att det målas från två håll när lagen drabbas samman.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i de sex senaste matcherna lagen emellan.

  • Spelet satt i Marseilles senaste bortamatch.

  • Spelet sitter i två raka matcher för Monaco.

  • Monaco släpper in många mål, men har visat att man även kan göra mål framåt. Båda lagen har i grund och botten en slagkraftig offensiv!

  • Monacos Islam Slimani och Marseilles Benedetto har båda visat sig ha förmågan att göra någonting ur ingenting. Två spelare som kan lösa matcher på egen hand!

Högst odds hittade jag 13/9 kl 17:00 hos Bet365 som ger 1,70. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1,70 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.