Det är målen som är i fokus när Watford tar emot Arsenal under söndagen. Watford är inne i en omtumlande period just nu där man bland annat sparkat tränaren Javi Garcia. Arsenal å andra sidan visade förra säsongen att man ofta stöter på problem på bortagräs. Målspelet klickas!

Match: Watford – Arsenal (Premier League) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.57 | Units: 2/5 | Spelstopp: 17:30

Rygga till 1.57 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

En märklig start på säsongen

Watford har alltså valt att sparka sin tränare Javi Garcia efter att laget stått för en svag inledning av säsongen. Att Javi Garcia lämnar har mötts av blandade reaktioner, tränaren tog ju trots allt laget till final i FA Cupen i fjol, något Watford inte lyckats med på 35 år. Hur som helst har Garcia alltså fått lämna och Quieque Sánchez Flores har tagit över. Spanjoren är familjär med klubben då han var tränare för Watford även för några år sedan under en kortare period. Vanligtvis hade det känts som ett bra spel att investera i tvåan här med tanke på Watfords usla inledning – dock tenderar lag att visa förändring resultatmässigt direkt efter ett tränarbyte. Watford har dessutom fördel i form av hemmaplan, vi väljer att investera i målmarknaden istället.

Watford löser spelet i tre av de fem matcher man spelat denna säsongen. Noterbart är att man stött på flertalet motstånd som inte spelar den mest offensiva fotbollen, Everton och Newcastle. Nu väntar ett Arsenal full av kapacitet framåt och som dessutom allt som oftast bjuder på målgenerösa tillställningar på resande fot. Addera därtill att Watford besitter en riktigt fin offensiv, Troy Deeney är visserligen skadad men Deulofeu och Andre Gray är friska och spelbara.

Sitter i tre av de fyra inledande ligamatcherna

Arsenal har stått för en godkänd start på säsongen trots att man både kryssat och förlorat. Man har haft ett tufft spelschema på senaste tiden, först ställdes man mot Liverpool och direkt efter vankades det North London Derby på Emirates Stadium. Nyförvärvet Nicolas Pepe har ännu inte lyckats hitta nätet trots att anfallaren öste in mål i Ligue 1 i fjol. Någon gång måste det lossna och det känns onekligen som att det första målet kan komma under söndagen. Arsenals front-trea ser ruskigt spännande ut och man har visat upp god kemi. Aubameyang har gjort tre mål hittills och Lacazette har fått in två fullträffar. Att man, med sin offensiva fotboll, kommer skapa mycket målchanser mot ett sårbart Watford råder det ingen tvekan om. Samtidigt vet vi att Arsenal knappast övertygar på bortagräs, inte minst i den defensiva delen.

Arsenal löser överspelet i tre av de fyra matcherna hittills i ligan. Ser vi till förra säsongen kan vi konstatera att Arsenal hade ett högt målsnitt när man var på resande fot – hela 3,5 mål per match. Faktum är att Arsenal endast lyckades hålla nollan en enda gång på bortaplan sett till hela föregående säsong.

Speltips: Över 2,5 mål

Jag väljer att spela på över 2,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal löser spelet i tre raka matcher

  • Arsenal lyckades endast hålla nollan en enda gång på bortaplan förra säsongen

  • Båda lagen besitter en riktigt fin offensiv och Arsenal har offensiva pjäser i form

  • Arsenal hade ett snitt på ganska exakt 3,5 mål per match på bortagräs förra säsongen

  • Watford har visat upp en svag defensiv såhär långt med åtta insläppta mål i ligan

Högst odds hittade jag 12/9 kl 22:00 hos Bet365 som ger 1.57. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.57 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.