Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedad är obesegrade i tio raka matcher

  • Barcelona har tappat poäng i fler matcher än man vunnit i La Liga

  • Spelet sitter i fem raka matcher inbördes

  • Real Sociedad har en förlust på tretton matcher i La Liga

  • Barcelona kommer med en svag form. Förlust mot Cádiz och Juventus följdes upp med knapp hemmaseger mot Levante, även där såg man inte speciellt bra ut

Viktiga poäng på spel

Barcelona börjar klättra upp i placeringarna i La Liga, men man får fortfarande inte godkänt. Sjutton poäng efter elva matcher är direkt svagt för Barcelona, man har tappat poäng i majoriteten av matcherna man spelat och i Champions League kastade man bort sin förstaplats när man i sista omgången föll mot Juventus på hemmaplan med 3-0. Det var första gången sedan 2013 som Barcelona förlorade en match i Champions League på Camp Nou – och första gången på tretton år som man inte toppade sin grupp. Laget studsade visserligen tillbaka när man i helgen besegrade Levante hemma i Katalonien, men det var knappast övertygande. Matchen slutade 1-0 efter att Messi avgjort, utöver det fanns det inte mycket positivt att hämta ur prestationen.

Under onsdagen väntar betydligt tuffare motstånd i Real Sociedad och här har jag väldigt svårt att se detta underpresterande Barcelona lämna planen med en komfortabel seger. Laget har otroligt svårt att bryta ned försvar, och här stöter man på ett lag som endast släppt in sex mål på tretton matcher i seriespelet. Tycker Barcelona går in som alldeles för stora favoriter här.

Serieledarna!

Real Sociedad fortsätter vara ett av säsongens stora utropstecken i La Liga och sitter kvar på förstaplatsen trots att vi är ända inne i december månad. Avancemang ur gruppen i Europa League därtill. Allt rullar alltså på för La Real, även om formen hade kunnat vara bättre när man beger sig till Camp Nou. Laget har nu förvånande nog kryssat hela sex raka matcher, så det gäller att man börjar hämta hem sina trepoängare om man ska hänga med uppe i toppen. Även om vinsterna lyst med sin frånvaro är det dock värt att notera att Real Sociedad faktiskt är obesegrade i tio raka matcher inför mötet mot Barcelona, samt att laget endast förlorat en enda match i La Liga – knapp förlust mot Valencia på 1-0.

Mikel Oyarzabal och David Silva lär inte få starta här – men Real Sociedad har fortfarande en stark offensiv som bara ska lyckas producera mot denna högst sårbara Barcelona-defensiv.

Ser vi till inbördes möten kan vi konstatera att spelet sitter i fem raka matcher lagen emellan.

Speltips.se ger tipset:

real sociedad +1,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.