Under lördagen tar Hertha Berlin emot Borussia Dortmund på Olympiastadion. Det är två lag som brukar kunna bjuda på offensiv fotboll som ställs emot varandra. Vi klickar överspelet.

Match: Hertha Berlin – Borussia Dortmund (Bundesliga) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.75 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:30

Blandat och gett på sistone

Hertha Berlins säsong har inte stuckit ut åt något håll. Man ligger mitt i tabellen på en tiondeplats med 35 poäng efter 25 omgångar. Det är visserligen jämnt i mittenriket, men upp till toppen är det för många poäng att ta ikapp för att den här säsongen ska bli en rejäl succé. Dessutom är det så att man blandat och gett väldigt mycket resultatmässigt den senaste tiden. På de sex senaste matcherna har man två vinster, en oavgjord och tre förluster. Nu väntar Dortmund hemma på Olympiastadion. En match som lär bli väldigt svår.

Det vi valt att fokusera på inför matchen är lagens målskytte. Över 2,5 mål i matchen är dagens spel och det är ett spel som ofta suttit i Hertha Berlins matcher. Ser vi till hela säsongen så har det suttit i 19 av 30 tävlingsmatcher, vilket motsvarar 63,3 % av alla matcher. Om vi istället kikar på de senaste matcherna så konstaterar vi att spelet gått in i fyra av de sex senaste.

Har formen vänt?

Dortmund tog hela Bundesliga med storm under hösten. Man spelade en sprudlande anfallsfotboll och körde över många lag i ligan. Dessutom imponerande man stort i Champions League. Säsongen såg ut att kunna bli en stor, stor succé. Men den senaste tiden har formen börjat svikta. Man åkte ur Champions League efter sammanlagt 0–4 mot Tottenham. Och i ligan har man släppt upp och förbi Bayern München. Man ligger visserligen på samma poäng som jättarna från München, men Bayern har bättre målskillnad och inte minst bättre form. En seger mot Hertha Berlin lär vara ett måste för att Dortmund inte ska tappa kontrollen över titelstriden.

Hur har då målstatistiken sett ut? Jo, överspelet har suttit i 23 av Borussia Dortmund 36 tävlingsmatcher. En siffra som motsvarar 63,8 %. Även den senaste tiden har överspelet varit frekvent förekommande. Det har nämligen suttit i fem av lagets sju senaste matcher. Dessutom har överspelet suttit i tre av de fem senaste inbördes mötena med Hertha Berlin. Därmed finns det fina förutsättningar för att det ska gå in även under lördagen.

Speltips: Över 2,5 mål

Dagens speltips blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fyra av Hertha Berlins sex senaste matcher.

  • Spelet har suttit i 19 av Hertha Berlins 30 tävlingsmatcher den här säsongen.

  • Spelet har suttit i 23 av Dortmund 36 tävlingsmatcher den här säsongen.

  • Spelet har suttit i fem av Dortmunds sju senaste matcher.

  • Spelet har suttit i tre av de fem senaste inbördes mötena.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.75. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.75 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.