Det börjar dra ihop sig för slutspurt i Allsvenskan. Och under söndagen är det dags för ett riktigt toppmöte. AIK, i förarsätet för SM-guld, åker till Östgötaporten för spel mot trean IFK Norrköping som vid vinst kan blanda sig i striden. Jag tror dock på en målsnål historia.

Match: IFK Norrköping – AIK (Allsvenskan) | Speltips: Under 2,5 mål | Odds: @1.78 | Units: 2/5 | Spelbolag: 1xBet | Spelstopp: 15:00

Sista chansen att hänga på i guldjakten

IFK Norrköping har gjort en riktig kanonsäsong i Allsvenskan. Man ligger med en tredjedel av säsongen kvar på tredjeplats med 39 poäng. Något som däremot lär gräma klubben är att man tappat en del poäng under den senaste tiden och därmed hamnat efter i jakten på guldet. Men nu har man en gyllene chans att greppa sista halmstrået när man tar emot serieledande AIK inför ett, vad det verkar, fullsatt Östgötaporten. Norrköpings facit på hemmaplan i år är ruggigt imponerande. 8-1-1 lyder resultatraden och man är dessutom obesegrade i sina sex senaste matcher totalt.

Men det vi valt att fokusera på inför matchen är målen. Faktum är att Norrköpings matcher väldigt ofta, åtminstone på sistone, varit målsnåla. Spelet på under 2,5 mål har nämligen suttit i fyra av lagets sex senaste matcher. Och då ska vi komma ihåg att 10-0 segern mot division fyra laget Brottby i svenska cupen finns med bland dessa matcher. Räknar vi helt bort den matchen så har Norrköping bara lyckats göra ett mål/match i de då fem senaste matcherna. Samtidigt har man bara släppt in tre mål på samma matcher. Den som kan sin matematik vet då att det totala målsnittet blir 1,6 mål/match under de fem senaste allsvenska matcherna.

Fortsatt bäst defensiv i serien

Vi har nämnt det åtskilliga gången under säsongens gång men det tål att upprepas igen. AIK har seriens i särklass starkaste defensiv med ynka elva insläppta mål på 20 matcher. Närmast efter kommer just Norrköping med 19 insläppta. Den starka defensiven har banat väg för serieledningen som AIK innehar sedan en tid tillbaka. Man har numera fem poäng ner till Hammarby på andraplatsen och ifall man besegrar IFK Norrköping under söndagen har man ruskat av de i kampen om guldet. Formen i AIK är fullständigt formidabel med fem raka segrar och över en hel sammanlagd säsong utan förlust.

Men ska vi istället kika till målstatistiken i lagets matcher så ser vi andra trender. Nämligen liknande trend som i motståndarlaget Norrköpings matcher. Spelet på under 2,5 mål har suttit i fem av lagets sex senaste matcher och hör och häpna nu: AIK har hållit nollan i fem raka matcher. Det ger ett totalt målsnitt på 1,83 mål/match i de sex senaste matcherna. Sannolikheten att man ska gå bort sig och släppa till en massa mål när guldstriden står på spel ser jag som ytterst begränsad. Underspelet har dessutom suttit i tre av de fyra senaste inbördes mötena.

Speltips: Under 2,5 mål

Dagens speltips blir under 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i 5 av AIK:s 6 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i 4 av IFK Norrköpings 5 senaste allsvenska matcher.

  • Det totala målsnittet i IFK Norrköpings 5 senaste allsvenska matcher är 1,6 mål/match.

  • Det totala målsnittet i AIK:s 6 senaste matcher är 1,83 mål/match.

  • AIK har hållit nollan i fem raka matcher.

Högst odds hittar jag hos 1xBet som ger hela 1.78 för underspelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.78 hos 1xBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.