Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 13.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Aston Villa kommer till denna match med stor press att vinna. En press som kan komma att bli överväldigande.
  • Liverpool, som ställer upp med en startelva av reserver, har ingenting att förlora här.
  • Aston Villa har släppt in hela 30 mål i ligaspelet. Minst ett mål i 17 av de 20 senaste matcherna.
  • Liverpool kommer till spel med U-23-tränaren Neil Critchley, som känner spelarna väldigt väl.
  • Liverpool ställer upp med spelare som fått känna på lite A-lagsfotboll. Minst sju tilltänkta startspelare har gjort sin debut och bör inte underskattas.

Kan de verkligen vinna övertygande?

Det är inte alls omöjligt att vi får syna en skräll. Eller åtminstone en insats som möjliggör en jämnhet i denna match. Aston Villas spel denna säsong har varit långtifrån imponerande och på sistone har man verkligen svårt att få till det. Laget parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket i Premier League och har lika många poäng som Southampton på den sista nedflyttningsplatsen. Det innebär alltså att Aston Villa befinner sig på en 17:e plats i tabellen med sina 15 poäng. Och mycket med den usla placeringen har att göra med de senaste matcherna. På sju matcher har de nämligen bara lyckats få med sig poäng i två. En seger, en oavgjort och hela fem förluster har det blivit.

Till denna match kommer de dessutom med en stor press att vinna. Har förväntar sig fotbollsvärlden ingenting annat och denna press kan på så sätt komma att bli överväldigande. De ställs ju mot Liverpools reservlag och på pappret bör detta bara sluta på ett enda sätt. Det är inte alls omöjligt att detta påverkar dem, i synnerhet på ett mentalt plan. Att man släpper in ett mål känns inte omöjligt. Speciellt inte när man ser till deras defensiv och att laget de facto har släppt in hela 30 mål i ligaspelet. Det har blivit minst ett insläppt mål i 17 av de 20 senaste matcherna för Aston Villa. Möjligen får de med sig en seger och ett avancemang i slutändan. Men ett mål fram och minst ett mål bak lär vi få se.

Ser ut att komma till spel utan Keinan David, Jed Steer och Tyrone Mings.

Har ingenting att förlora

Jürgen Klopp är mån om sitt lag, sin spelare och sina resultat. Det var han tydlig med när han talade om matcherna som är på väg att spelas. Själv befinner han sig långt bort ifrån England för att spela klubblags VM med sina allra mest framstående spelare. Med sig har han dessutom tagit två av ynglingarna som ligger närmast A-laget och hemma har han då lämnat reserverna som ska försöka göra jobbet mot Aston Villa i EFL Cup.

Och det här laget har ju egentligen inte någonting att förlora. De kommer till spel och matchen kan egentligen sluta hur som helst, utan att någon lägger stor vikt på att kritisera dem. För spelarna är ju reserver och ett Aston Villa med en stark trupp ska städa av motståndet i denna match utan att anstränga sig. Därför kan de mycket väl stå upp och göra livet surt för hemmalaget. Med ett mål, möjligen. Dessutom kommer laget till spel med U23-tränaren, som de flesta av de unga reserverna känner till väldigt väl. Lägg därtill att han känner till spelarna och vet vad de är bra på och hur han ska formera laget. Slutligen ska sägas att detta Liverpool är ett lag med spelare som faktiskt har fått känna på spel med A-laget. Minst sju tilltänkta startspelare har gjort sin debut för Klopps lag och bör därför inte underskattas. Båda lagen gör mål känns troligt!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 13.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.