Det är dags för den andra semifinalen i Svenska Cupen. Häckens/Djurgårdens motståndare i finalen ska utses och det står mellan AIK och AFC Eskilstuna. Två lag vars defensiv var bäst i respektive serie förra säsongen. Vi klickar ett underspel.

Match: AIK – AFC Eskilstuna (Svenska Cupen) | Speltips: Under 2,5 mål | Odds: @1.74 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:15

Allsvenskans bästa defensiv

Är det något som verkligen kännetecknar AIK så är det lagets extremt starka defensiv. Rikard Norling har sedan han tog över laget satt en rejäl prägel på laget och gjort laget otroligt svårbesegrat. Förra säsongen var man inte bara det lag som tog hem Allsvenskan. Man var även det lag med överlägset bäst defensiv. Endast 16 insläppta mål på 30 matcher var nästan hälften av vad de näst bästa lagen Norrköping och Häcken släppte in. Och detta är dessutom en trend man fortsatt på under innevarande säsong. På de fyra matcher man spelat i Svenska Cupen har man bara släppt in tre mål. Underspelet, i sin tur, har suttit i tre av fyra cupmatcher där den ovanligt målrika kvartsfinalen mot Öster (2–2 efter 90 minuter) är undantaget.

Kikar vi under en längre tid så är underspelet än mer frekvent. Det har nämligen suttit i elva av AIK:s 13 senaste matcher. I sex av dessa matcher har AIK dessutom hållit nollan.

Hur är då formen för AIK? Jo, uppenbarligen är den fin med tanke på att man avancerat till semifinal i cupen. Man har vunnit tre av fyra matcher, även om Östermatchen avgjordes i förlängning där nygamla nyförvärvet Chinedu Obasi klev fram och blev hjälte. Det mest imponerande med AIK är emellertid hur svårt det är att besegra dem. Man har nämligen spelat 16 raka matcher utan att förlora. Dessutom har man gått obesegrade från de nio senaste hemmamatcherna.

Bäst defensiv i Superettan förra året

AIK var Allsvenskans bästa defensiva lag ifjol. Och i Superettan var det AFC Eskilstuna som var klart bäst defensivt. Liksom AIK släppte AFC Eskilstuna endast in 16 mål på 30 matcher, vilket var 14 färre än Helsingborg som släppte in näst minst. Vissa frågetecken har höjts inför årets säsong då man tappat fenomenale målvakten Gianluca Curci till Hammarby, samt nyckelbacken Alexander Michel till Alkhor Sports Club i Qatar. Givetvis kommer man att få det betydligt tuffare i Allsvenskan, men än så länge har man fortsatt på den inslagna vägen. Detta manifesteras av ynka två insläppta mål på de fyra cupmatcher man hittills spelat. Underspelet har suttit i de två senaste utav dessa.

Vägen till semifinalen har gått genom seger i gruppen mot Assyriska Jönköping, Värnamo och allsvenska guldaspiranten IFK Norrköping samt kvartsfinalseger efter förlängning mot Halmstad. Nu väntar det kanske tuffaste motstånd man kan ställas mot i svensk fotboll just nu, regerande mästarna AIK. Jag räknar kallt med att AFC Eskilstuna kommer gå in med en extremt defensiv inställning till matchen.

Speltips: Under 2,5 mål

Dagens speltips blir under 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i elva av AIK:s 13 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i AFC Eskilstunas två senaste matcher.

  • Spelet har suttit i tre av AIK:s fyra cupmatcher.

  • AIK var Allsvenskans bästa defensiva lag fjol. AFC Eskilstuna var bäst defensivt i Superettan.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.74. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.74 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.