Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/9 kl 09.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade 5-0 till Elfsborg.

  • Överspelet sitter i sex av Mjällbys sju senaste matcher.

  • Elfsborg har inte lyckats hålla nollan på fem matcher.

  • Närmast föll Mjällby mot Varberg med 3-2.

  • Elfsborgs Jesper Karlsson är i glödhet form.

Karlsson spelar tre matcher till

Lite av en formsvacka hos Elfsborg som efter fyra raka poängtapp tappat mark i toppstriden. Till Elfsborgs försvar har Boråslaget haft ett riktigt tufft spelschema med matcher mot Hammarby, Östersund, Malmö och Djurgården. Man kan även vända på det och hylla Elfsborg som i de tuffa spelschema lyckades få med sig poäng mot 08-lagen och serieledande Malmö. Av de fyra insatserna var onekligen hemmaförlusten mot Östersund som mest förödande. Trots Elfsborgs tuffa trend och att man fått se sig omsprungna av Häcken är serieledande Malmö inom räckhåll. Med en match mindre spelad är avståndet upp till skåningarna blott sju poäng. Seger mot Mjällby och Elfsborg skjuter sig tillbaka till guldstriden.

Hemma mot Mjällby ska Elfsborg ses som stora favoriter. Speciellt då man i somras körde över just Mjällby med hela 5-0. Inför torsdagens möte väljer vi däremot att rikta in oss på ett målspel. Motståndarna har tidigare visat sig kunna störa alla lag i serien och den tveksamma formen på Elfsborg skrämmer trots allt något. Elfsborg har haft det kämpigare i sin defensiva lagdel på sistone och att man håller nollan mot Mjällby är långt ifrån säkert. Senast Elfsborg höll nollan var för fem omgångar sedan. Viktigt för Elfsborg är att laget stora stjärna Jesper Karlsson kommer till spel på torsdag. I veckan blev det klart att Karlsson lämnar Elfsborg för AZ Alkmaar men den offensiva mittfältaren kommer spela ytterligare tre allsvenska matcher. Karlsson är nog onekligen sugen på att avsluta snyggt i den gulsvarta tröjan!

Gjorde fyra mål i sin senaste bortamatch

På andra sidan planhalvan väntar Mjällby som inför torsdagens möte återfinns på en tiondeplats i tabellen. Likt Elfsborg har Mjällby åkt på en del poängtapp på sistone och för gästernas del innebär det att man närmat sig den allsvenska bottenstriden. Mjällbys avstånd ner till Helsingborg på negativ kvalplats är nu endast sex poäng. Däremot har Mjällby spelat en match mindre än Helsingborg och flera av de andra bottenlagen. Onekligen viktig match för Mjällby på torsdag som genom en seger kan skapa sig ett betryggande avstånd ner till den absoluta bottenstriden.

Närmast åkte Mjällby på säsongens sjunde förlust när man föll mot Varberg med 3-2. Tung förlust för Mjällby som inte lyckades hålla undan efter att man vänt ett 2-0-underläge till 2-2. Med målkalaset i ryggen känns överspelet givet när Mjällby åker till Borås på torsdag. Mjällby har kraft i offensiven och det visade man onekligen i sin senaste bortamatch. Mot Kalmar vann Mjällby nämligen med hela 4-1. Vi tror på en målrik historia och klickar i att det blir över 2.5 mål!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/9 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.