Över 2.5 mål och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/10 kl 18.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Över 2.5 mål har suttit i tre av fyra matcher för Crystal Palace den här säsongen.

  • Wilfried Zaha och Andros Townsend har i vanlig ordning levererat offensiva poäng för Crystal Palace. Dessutom har man en del andra spelare med potential att göra mål och assist.

  • Brighton spelar en riktigt underhållande och offensiv fotboll som gör att laget skapar väldigt mycket framåt, men även bidrar till att man släpper till mycket bakåt.

  • Över 2.5 mål har den här säsongen suttit i samtliga fyra matcher för Brighton, och Båda lagen gör mål i 3/4.

  • Det brukar bli målrika möten mellan dessa två lag, och detta spelet har faktiskt suttit i 5 av de 7 senaste matcherna lagen emellan.

Finns mer att hämta i offensiv väg!

Inför säsongen trodde jag att det här skulle bli ett tufft år för Crystal Palace, och att man var ett av lagen som riskerar att åka ur Premier League. Nu ska man inte dra för stora växlar så här tidigt in på säsongen, men jag måste ändå säga att laget hittills har överträffat mina förväntningar. Man inledde med att hemma på Selhurst Park först slå ett Southampton som jag trott på betydligt mer med 1-0, för att sedan tvåla dit självaste Manchester United på Old Trafford med 3-1. Om den sistnämnda matchen skall det då även sägas att Crystal Palace vann helt välförtjänt och hade t.o.m. bud på flera mål. Efter det har det blivit två raka förluster, först mot Everton hemma med 1-2 och precis innan landslagsuppehållet blev det 0-4 borta mot Chelsea. Det är inga matcher man dock ska skämmas över eller komma och påstå att man “borde” tagit poäng i. Everton verkar ha något stort på gång och är det enda laget som står på full pott efter fyra omgångar, samtidigt som man förr eller senare visste att storsatsande Chelsea skulle få islossning.

Roy Hodgsons mannar är kanske inget superoffensivt lag i grunden, men i framförallt Wilfried Zaha och Andros Townsend har man två spelare som ständigt gör poäng och mot ett aggressivt Brighton lär man säkerligen bjudas på fina ytor. Eberechi Eze och Jordan Ayew är två ytterligare spelare som är spännande i offensiv väg, men som inte riktigt kommit igång ännu den här säsongen. Den sistnämnde vann faktiskt lagets interna skytteliga förra säsongen så det finns mer att hämta från honom. Överlag så har över 2.5 mål suttit i 3/4 matcher för Crystal Palace i inledningen av säsongen, och när man ser resultaten i lagets inbördes möten med just Brighton från 2018 och framåt tycker jag det ser klart lovande ut (1-2, 3-2, 1-3, 1-2, 1-1 och 1-0).

Ett av årets största utropstecken!

Trots att Brighton “bara” står på tre poäng efter fyra spelade omgångar, så måste laget ses som ett av säsongens stora utropstecken! Under ledning av Östersunds förre tränare Graham Potter så spelar Brighton en riktigt underhållande och offensiv fotboll, med mycket bollinnehav och korta passningar oavsett vilka som står på andra sidan. Jag blev riktigt imponerad då jag såg premiären hemma mot Chelsea, trots att man förlorade matchen med 1-3. Spelmässigt var man det bättre laget, skapade mängder av chanser och jag tyckte helt klart lite synd om Potters mannar den kvällen. När man spelar den här väldigt riskabla typen av fotboll som Brighton gör så öppnas det dock upp ytor bakåt, och då är framförallt toppklubbarna i ligan sylvassa på att utnyttja det.

I andra matchen vann man enkelt borta mot Newcastle med 3-0, men i den tredje matchen skedde årets rån. Hemma mot Manchester United spelade Brighton ruskigt, ruskigt bra och när det kommer till målchanser vann man med klara 18-7 varav b.la. flera ramträffar. Domarinsatsen var även under all kritik och allt som allt kan man säga att Manchester United inte ens var värda en poäng i den matchen, men ändå lyckades vinna med 3-2. Senast förlorade Brighton med 2-4 borta mot Everton, men efter landslagsuppehållet börjar laget nu få ett lite mer passande spelschema. Graham Potter kommer dock stå fast vid sin spelidé. Den spelidén har gjort att laget “löst” över 2.5 mål i samtliga fyra matcher den här säsongen, och i tre av av dessa har även Båda lagen gör mål suttit. Som nämnt längre upp ser den statistiken bra ut även i inbördes möten mot just Crystal Palace.

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/5 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.