Match: Gefle-Kalmar (Allsvenskan) | Speltips: Kalmar | Odds: 1,95 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Vilken fin skörd det blev under gårdagen, först sitter Falkenberg till 3,20x och under natten rättade vi in Liberia till 1,85x. Vi får hoppas att den formen sitter i även idag när Allsvenskan står på schemat för oss på Speltips.se.

För Gefle har det gått otroligt trögt i årets Allsvenska, endast 5 poäng har man mäktat med att ta och det finns inget som tyder på att man ska forcera uppåt. Om vi tittar på deras facit under de 10 senaste matcherna så är det inget som imponerar, flertalet förluster med större siffror och endast sju mål har man klarat av att göra framåt. 8 av de 10 senaste matcherna har slutat med förlust, utöver det en oavgjord match och en chockerande vinst borta mot Norrköping.

Första matchen efter uppehållet så spelade man mot Falkenberg på hemmaplan, där såg man länge ut att plocka en efterlängtad tre poängare men mot slutet kunde Falkenberg vända och vinna. När ett lag som Falkenberg kan vända och vinna en match på några minuter, ja då är man inte bra.

Gefle senaste 10 matcher:
Gefle-Falkenberg: 1-2 F
Norrköping-Gefle: 2-3 V
Hammarby-Gefle: 2-1 F
Gefle-AIK: 0-1 F
Gefle-Örebro: 0-4 F
Malmö-Gefle: 3-0 F
Elfsborg-Gefle: 2-0 F
Gefle-Göteborg: 2-6 F
Häcken-Gefle: 6-1 F
Gefle-Östersund: 0-0 O

För Kalmar ser det desto bättre ut även om man inte varit lika bra som många på förhand trodde att man skulle vara. På slutet har det gått relativt bra faktiskt och under de 10 senaste matcherna har man faktiskt endast förlorat en match.

Kalmar senaste 10 matcher:
Kalmar-AIK: 1-1 O
Kalmar-Elfsborg: 3-2 V
Djurgården-Kalmar: 0-2 V
Falkenberg-Kalmar: 1-2 V
Kalmar-Häcken: 1-1 O
Djurgården-Kalmar: 0-3 V
Kalmar-Hammarby: 1-1 O
Östersund-Kalmar: 1-0 F
Kalmar-Örebro: 3-2 V
Sundsvall-Kalmar: 1-1 O

Jag tycker man ser tydlig skillnad på lagen här, Kalmar har höjt sig rejält under de senaste matcherna och resultaten imponerar allt mer. För Gefle är det verkligen tvärtom, förlusterna radas upp och läget mer o mer kritiskt ut. Att vi får 1,95x hos Bethard är ett extra plus!