Lördagen är här och vi bjuds på ett fint utbud fotboll. Brighton gästas av spännande Watford på American Express Stadium under eftermiddagens omgång. Detta är bara en av sju Premier League-matcher den här lördagen. Ett mycket intressant möte där Watford skall försöka haka på övre halvan av tabellen samtidigt som Brighton krigar för överlevnad med en fin marginal ner till bottenskrapet. Dubbelchansen klickas!

Match: Brighton – Watford (Premier League) | Speltips: X2 – Oavgjort eller Watford | Odds: @1.55 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 16:00

Brighton krigar

Brighton krigar på i Englands finrum, Premier League. Laget sitter på en trettonde plats i ligan, en bra placering för Brighton. 26 inspelade poäng på 24 omgångar och sju poäng ner till nedflyttningsstrecket, ett fullt godkänt facit än så länge för det tidigare tänkta bottenlaget. Man var inne i en väldigt fin trend för några omgångar sedan när man hade fyra raka utan förlust och innan det hotat flera storklubbar om poäng. Sedan dess har man bara tagit 1 poäng på de 4 senaste matcherna. Brighton var nära på att dra ifrån bottenlagen ännu mer i veckan när man tog en tidig 2-0 ledning mot Fulham. En ledning man tyvärr skulle tappa i andra halvlek när Fulham stod för 4 raka mål i matchen och ett slutresultat på 4-2 till hemmalaget Fulham. Glenn Murray visade iallafall form med bägge målen för Brighton, ett viktigt tecken inför fortsättningen av ligaspelet.

Brighton är ett riktigt krigarlag och man har inte riktigt de där finlirarna som många andra lag har i Premier League, man lever på kollektivet och varje match är ett krig om 3 otroligt viktiga poäng för att i slutet av säsongen säkra kontraktet i högstaligan. Brighton var i mina ögon ett lag som hade stora chanser till nedflyttning inför säsongen men har gett mig något att tänka över då man tagit fler poäng än man tänkt på förhand. En stark 24 omgångars-period för laget som ser ut att ha goda chanser till spel i Premier League även nästa säsong. Men som jag nämner är varje match för överlevnad för lag som Brighton, Watford på hemmaplan härnäst är likadant. Senaste matchen mellan lagen slutade 2-0 till Watford, som för dagen stod som hemmalag. Nu har man chans till revansch och Brighton tvekar aldrig, de kommer gå för det!

Starkt bortalag

Watford är ett lag man gillar att följa denna säsongen, mycket intressanta och sevärda spelare med våran egen svensk Ken Sema i spetsen. Ken Sema fick dock sitta bänk i senaste mötet mot Tottenham, men har annars fått chansen väldigt mycket under säsongen. Otroligt kul med svenska spelare som spelar i de stora ligorna ute i Europa och får chansen. Sema fick också göra sitt efterlängtade första Premier League-mål mot Bournemouth för några omgångar sedan. Man krigar på övre halvan av tabellen den här säsongen och är en riktigt outsider och underdog till topplagen. Watford är inget lag man går ut och ställer skorna emot utan det är ett lag med väldigt mycket kvalité i truppen. Man var påväg mot en skalp när man ledde mot Tottenham i senaste omgången, en ledning som höll sig till 80:e minuten då Tottenham kvitterade. En kvittering som sedan skulle bli till en förlust då Llorente avgjorde för Spurs i matchens sista minuter.

Man ger sig av mot Brighton under lördagen för att kriga om tre nya poäng. Watford är erkänt ett väldigt starkt bortalag och förlusten mot Tottenham senast var första bortaförlusten på sex matcher. Mycket starkt bortafacit för att vara Watford och ligga i mitten av tabellen. Watford är i mina ögon favoriter mot Brighton, men det är absolut ingen lätt bortamatch. Brighton är ett lag som inte ger sig i första stund och kommer spela tufft och hårt mot ett lite mer välspelat Watford under ledning av Javi Garcia. Därför klickas dubbelchansen här, oavgjort är ett rimligt resultat men Watford är ett mycket bra bortalag denna säsongen och därför tas tvåan med.

Speltips: X2 – Oavgjort eller Watford vinst

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Watford vann lagens senaste möte.

  • Spelet sitter i 4 av de 5 senaste inbördes mötena.

  • Watford har varit väldigt bra på bortaplan under säsongen och har bara förlorat 4 av 12 bortamatcher.

  • Watfords bortastatistik den här säsongen: 4-4-4.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.55. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.55 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.