Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tight spelschema och lagen tvingas rotera något.

  • Malmö FF har betydligt bredare trupp än IFK Göteborg sett till kvalitet.

  • Malmö FF är det bättre laget på pappret.

  • IFK Göteborg vann säsongens viktigaste match senast och tog ut sig rejält.

  • Malmö FF kommer inte förlora två raka matcher mot IFK Göteborg.

Seger

Vi passar på att gratulera IFK Göteborg till guldet i Svenska Cupen senast. En final som blev rejält utdragen och inte bjöd på någon vidare fotboll, men spännande blev det. Malmö tog en ledning med 0-1, som stod sig väldigt länge. Göteborgarna kom ikapp och kvitterade sent genom Patrik Karlsson-Lagemyr som tog vara på chansen efter en stor blunder av Behrang Safari. Blåvitt vann tillslut, efter ett mål i förlängningen och firar guldet återigen. Nu måste man ladda om, för allsvenskt spel mot samma hårda Malmö. Det lär bli en betydligt tuffare match än senast.

IFK Göteborg dras med stora skadebekymmer, inte minst anfallaren Robin Söder. När det tighta spelschemat påverkar den här gången, så ser jag få lösningar som kan rädda ett visst roterande Blåvitt. Det är ett måste att rotera här, iallafall på vissa positioner, annars blir man totalt utsliten tillslut. Det är inte vilka som helst som gästar heller. Ett revanschsuget och starkt Malmö FF.

Revansch

Tung finalförlust för Malmö senast, men ack så viktigt att man får ta revansch bara några dagar efteråt. Malmö åker tillbaka till Göteborg under lördagen, när man återigen checkar in på hotell. Den här gången får man hoppas att man slipper både raketer utanför hotellet natten innan match och en förlust under matchen. Det finns många anledningar att dra fram till ett revanschsuget Malmö. Här tror jag fullt ut på skåningarna som gästar Göteborg.

Den största anledningen, efter revanschlusten, är att man har en betydligt bredare trupp. Detta kommer till nytta nu när det är tight matchande spelschema och speciellt när man också möter samma motstånd som senast. Jag tror att hemmalaget kommer behöva rotera, även Malmö och där är man starkare. Jämför bara bytena senast, eller till och med bänkarna. Det finns betydligt mer kraft att sätta in i Malmö än Göteborg. Det är mina tankar inför mötet, jag tror på bortavinst den här gången.

Speltips.se ger tipset:

Malmö FF hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/8 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.