Hemmalaget Bordeaux har presterat betydligt bättre hemma på Matmut Atlantique än på resande fot den här säsongen. Under onsdagen gästar tabelljumbon Guingamp, ett möte som tidigare bjudit på massvis med mål. Vi riktar därmed blickarna mot målspelet!

Match: Bordeaux-Guingamp (Ligue 1) | Speltips: Totalt över 1.5 mål| Odds: @1.42 | Units: 3/5 | Spelbolag:Betsson | Spelstopp: 19:00

Förhandsfavoriter inför onsdagen

Hemmalaget Bordeaux stod för en utmärkt säsong ifjol. Laget slutade på en sjätteplaceringen vilket betydde kvalificering till Europa League. Men Europa League-spelet blev ingen lång historia, Bordeaux fick se sig besegrade av klubbarna Zenit och Slavia Praha som tog sig vidare ifrån gruppen. Ryssarna Zenit tog tidigt tag i stafettpinnen och avslutade alltså först i gruppen. Bordeaux lyckades knipa åt sig sju poäng vilket gav dem en tredjeplacering i gruppen framför danska Köpenhamn.

Men årets ligaspel har gått allt sämre än ifjol. Bordeaux hittas i skrivande stund på nedre halvan av tabellen.Bordeaux har inte lyckats med så bra resultat på sistone men till slut lyckades man alltså vinna en match efter fyra förluster i följd. Det var hemma mot Toulouse som laget gick och vann med 2-1. Det är framförallt på resande fot som Bordeaux har svårigheter. Laget har endast tagit nio av deras 31 poäng på bortaplan. Alltså hittas ett allt bättre facit i hemmaborgen Matmut Atlantique, det har blivit tre raka segrar på hemmagräset för Bordeaux. Onsdagens möte är en perfekt chans för laget att ta ytterligare en trepoängare, den svaga tabelljumbon Guingamp står för motståndet och därmed håller Bordeaux favoritskapet under kvällen.

Stapplande tabelljumbo

Hemmalaget Guingamp har minst sagt haft problem i säsongens ligaspel. Efter 24 omgångar har laget endast tagit 14 poäng, vilket är sämst av alla lagen i ligan, därmed hittas klubben på den förödande jumboplatsen. Svensken Karl-Johan Johnsson som vaktar lagets mål, har inte haft någon lätt säsong, Guingamp har släppt in hela 50 mål på deras 24 matcher, vilket är flest insläppta mål i ligan. Laget har löst totalt över 1.5 mål i 18 av deras 24 ligamatcher. Nu ställs Guingamp mot Bordeaux som är betydlidgt starkare på deras hemmaplan än på resande fot.

I Ligue 1 har hemmalaget tre vinster, fem oavgjorda och hela 16 förluster. Men trots de oerhört dåliga resultaten, mäktade jumbon med en storskräll i cupen, laget vann över PSG med 2-1 och skickade därmed ut giganten från franska ligacupen. Men veckan efter visade sig bortalagets ojämnhet, Guingamp ställdes återigen mot PSG men nu i ligaspelet, Jumbon åkte då på storstryk med galna 9-0 där både Cavani och Mbappe stod för vars ett hattrick. Laget har just nu tre raka förluster och är ute efter att bryta den negativa trenden under onsdagskvällen. I inbördes mötena har lagen löst totalt över 1.5 mål i sju raka matcher. Vi tror på över 1.5 mål även under morgondagens batalj!

Speltips: Totalt över 1.5 mål

Jag väljer att spela totalt över 1.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lagen har löst totalt över 1.5 mål i deras sju senaste inbördes möten.

  • Guingamp har släppt in flest mål i ligan, hela 50 mål på 24 matcher.

  • Guingamp har löst spelet i 18 av deras 24 ligamatcher.

Högst odds hittar jag hos Betsson som ger 1.42. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.42 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.