Nya matcher i Champions League under onsdagen och i Gelsenkirschen ser vi en av titelfavoriterna Manchester City börja sin jakt på bucklan. Detta hinder tror jag man parerar lätt och här börjar resan på bästa sätt.

Match: Schalke 04 – Manchester City (Champions League) | Speltips: Bortalaget vinner och det blir över 2,5 mål i matchen | Odds: @1.70 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:00

Engelsmän som jagar på två fronter

Utöver att man tagit upp jakten på Liverpool på allvar i ligan så är också Manchester City väldigt sugna på att få lyfta den åtråvärda Champions League-pokalen. Precis som PSG som också får mycket pengar inpumpat från arabländer så är det denna turnering som är huvudmålet och som anses som den viktigaste att vinna. Sedan förlusten mot Newcastle i ligan har man varit i sanslös form och spelat ut både Arsenal och nu senast Chelsea efter noter. Det här kommer ett bestämt City inte att släppa och jag tror inte det kommer vara något snack om saken.

Onsdagens motståndare Schalke har också annat att tänka på än Champions League för tillfället. Man ligger nämligen pyrt till i ligan där man endast ligger på en 14:e plats med åtta poäng ner till negativt kval. Ligan är prio och även fast marginalen nedåt är god så spelar man helt enkelt för dåligt och saknar tillräcklig spets för att räcka till mot Manchester City. Citys bredd är enorm och Schalke saknar minst fyra spelare till den här matchen. Bland annat skicklige Breel Embolo.

Målen trillar in

Klasskillnaden mellan lagen tror jag också kommer räcka till att vi får se en del mål i den här matchen. Manchester City är nämligen allt som oftast inblandade i matcher med mycket mål. Ser man exempelvis till Champions League-gruppspelet så gjorde City näst flest mål av alla lag och detta i en grupp innehållandes Lyon, Hoffenheim och Shaktar som alla är bättre lag än Schalke den här säsongen. Ser man till Manchester Citys senaste 15 matcher alla tävlingar inräknade, löser man överlinan i 13 av dessa.

Även Schalke har på senare tid gått till att bli ett mer målrikt lag i båda riktningar. I ligan har man både gjort mindre mål än de flesta lagen ovanför i tabellen samtidigt som man släppt in betydligt färre mål än de som ligger under. Vårt överspel löser man dock i sju av sina senaste tio matcher alla tävlingar inräknade och det tycker jag talar mycket för vårt spel. Schalkes försvar är för dåligt för att stå emot Citys enorma spets samtidigt som man har goda förutsättningar för att göra mål mot ett City som sällan håller nollan trots allt. Exempelvis så lät man Newport County göra mål i senaste omgången av FA cupen.

Speltips: Manchester City vinner och det blir över 2,5 mål i matchen

Ett kombinerat spel som finns färdigkombinerat hos Unibet blir mitt spel för den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Manchester City är på titeljakt och kommer fullt fokuserat till den här matchen där man bara vill ge sig själva bästa möjliga slagläge.

  • Schalke har en mycket tuff säsong bakom sig.

  • Manchester City gjorde näst flest mål av alla lag i gruppspelet.

  • Manchester City löser över 2,5 mål i 13 av sina senaste 15 matcher.

  • Schalke löser över 2,5 mål i 7 av sina senaste 10 matcher.

Unibet ger oss 1.70 för spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.70 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.