Efter en fantastisk fotbollsvecka med högklassiga matcher i både Champions League och Europa League rullar ligafotbollen på som vanligt. På lördag spelas det flera intressanta matcher i allsvenskan. Norrköping tar emot Örebro hemma på Östgötaporten och vi utser en vinnare! 

Match: Norrköping – Örebro (Allsvenskan) | Speltips: Norrköping | Odds: @1.45 | Units: 3/5 | Spelstopp: 16:00

Rygga till 1.45 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Prestationen bättre än resultatet

I söndags spelade Norrköping en av årets tuffaste bortamatcher, man gästade guldjagande MFF på Malmö stadion. I den första halvleken imponerade Östgötarna rejält. Man hade kommandot i matchen, var dominanta och skapade ett flertal lägen som borde ha resulterat i minst ett mål. I den andra halvleken var man inte lika dominanta och detta utnyttjade Malmö med ett ledningsmål i den 56:e minuten. Trots flertal bra lägen samt ett bortdömt offsidemål lyckades inte Norrköping vända på steken. Självklart tungt i Norrköping-lägret efter matchen men jag tycker att man ska ta med sig prestationen. I mina ögon var man minst lika bra som Malmö. Kommer man upp i samma nivå på lördag mot Örebro så ska man ganska enkelt städa av dem.

Norrköping är ett av allsvenskans starkaste hemmalag, just nu har man fem raka segrar på Östgötaporten. Förutom att man får spela inför sina egna supportrar och bekvämligheten i att man inte behöver resa så tror jag konstgräset spelar stor roll. Norrköpings spel där man gärna spelar en snabb passningsorienterad fotboll passar bättre in på konstgräs än naturgräs. Fotboll går ofta lite snabbare på konstgräs och det är någonting som Norrköping är väldigt duktiga på. Isak Pettersson i Norrköpings-målet har under säsongen kanske varit allsvenskans bästa målvakt. På lagets sju senaste matcher han målvakten och laget endast släppt in ett mål.

Formtoppen på väg neråt?

Örebro spelade upp sig under sommaren och man gick till landslagsuppehåll med en fin form, speciellt i offensiven. Fyra mål mot Sirius och tre mål mot AFC bådade gott inför hemmamatchen mot Sundsvall. Örebro stod dock för en riktigt svag insats och matchen slutade mållöst och delad poäng. Kanske var det i den här matchen vi fick svar på hur bra Örebro är utan Carlos Strandberg och Filip Rogic. Jag tror sanningen ligger någonstans där mitt i mellan. Tappen av Rogic och Strandberg kommer påverka lagets prestationer men samtidigt tycker jag man underpresterade mot Sundsvall. Jag tror dock Örebro får svårt att studsa tillbaka redan på lördag, oavsett om man kommer upp i nivå eller inte. Spelare för spelare så är man en klass sämre än Norrköping. Förutom att man är ett sämre lag så har man mindre att spela för.

Ett uttryck man ofta hör inom fotbollen är att motivation slår klass. På lördag tror jag att Örebro förlorar för att motståndaren i form av Norrköping både har mer motivation och mer klass! 

Speltips: Norrköping

Jag väljer att spela på att Norrköping. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norrköping har fem raka segrar på hemmaplan.

  • Örebro fick endast oavgjort mot jumbon Sundsvall.

  • Norrköping har släppt in ett mål på deras sju senaste matcher i allsvenskan.

  • Norrköping vann mot Örebro i vårmötet.

  • Örebro har förlorat både Carlos Strandberg och Filip Rogic i transferfönstret.

Högst odds hittade jag 18/9 kl 20:00 hos Unibet som ger 1.45. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.45 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.